De eerste stap is om de deur te sluiten en te kijken hoe het uit de hand loopt.

Blog

Een definitie van werk is de reeks dingen die je moet doen, maar niet wilt doen en als je het leuk vindt wat je doet, dan is het geen werk.

Mensen besteden te veel tijd aan het doen en niet genoeg aan het nadenken over wat ze zouden moeten doen.

Het grootste deel van het leven is een zoektocht naar wie en wat je het meest nodig heeft en wie en wat je het meest nodig hebt.

We worden als gelukkige wezens geboren, maar we worden ongelukkig omdat ons ego verlangens creëert en ons uit het moment haalt. Dan jagen we dat na en we vragen ons af waarom we ongelukkig zijn.

Vervolgens proberen we dat gevoel van verlies te verdrinken door plezier.

Plezier komt door drinken, drugs, gamen, feesten, seks en het kunnen zelfs extreme sporten zijn die allemaal proberen onszelf te vergeten. We hebben allemaal iets en dat maakt ons vaak onze eigen ergste leermeester. We maken altijd ruzie met onszelf, disciplineren onszelf, willen dingen, vervolgens willen we weer niet willen, fantaseren dingen, betreuren dingen. Het is deze constante kring van chaos die door je hoofd loopt.

De meeste van onze verlangens worden opgepikt uit de samenleving.

Dus we kopiëren die verlangens en maken ze deel van onszelf en zo gaan we verder. Niet veel mensen nemen de tijd om tot rust te komen en zich vervolgens af te vragen wat ze echt willen. De meesten van ons jagen de gekopieerde verlangens na.

Geluk is een innerlijke eigenschap van vredig zijn en alles accepteren wat er om je heen gebeurt.

De eerste stap is om de deur te sluiten, het licht uit te doen en gewoon daar te zitten en naar je gedachten te kijken. Probeer het niet te beoordelen, probeer er niet over in discussie te gaan, maar kijk hoe het uit de hand loopt.

Dit vind je misschien óók interessant...

Reageer op dit artikel

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.