Erik van Straaten

MASTER TRAINER / SERIOUS LEGO® PLAY FACILITATOR
OVER ERIK

Erik van Straaten is een ervaren trainer/facilitator, gespecialiseerd in de thema’s gastvrijheid, klantbeleving, leiderschap en serious gaming. Authenticiteit is een belangrijk uitgangspunt in alles wat Erik doet. Veel vaardigheden en kennis kun je aanleren, maar als iets vanuit jezelf komt is het veel krachtiger. Bouwen op positiviteit en zo mensen stimuleren om te ‘groeien’. Erik helpt mensen en bedrijven in een vertaalslag naar gastvrij- en servicegericht denken en handelen.

Creativiteit, out of the box, slimme interventies, inspireren, activeren en motiveren. Dat kun je van Erik verwachten. Zijn kwaliteit zit in het schakelen tussen de diverse niveaus in een organisatie, als sparring- en gesprekspartner. Daarnaast is Erik gecertificeerd LEGO Serious Play Trainer. LEGO Serious Play is een gefaciliteerde methode voor strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, ondernemerschap en innovatie. Het spelelement maakt de training of workshop voor iedereen toegankelijk en zorgt gegarandeerd voor veel energie en plezier tijdens de sessie. Ben jij op zoek naar een creatieve partner voor de teamontwikkeling in jouw organisatie? Neem dan gerust eens contact op met Erik van Straaten!

CERTIFICATIONS
Serious Lego Play Facilitator - Traineroo Talent Development Logo

Certified Lego® SeriousPlay® Facilitator

LEGO Serious Play is de toepassing van LEGO op zakelijk vlak. Met deze methodiek bouwen groepen mensen aan gezamenlijke inzichten over bijvoorbeeld de strategie van hun organisatie of de identiteit van hun team. LEGO Serious Play wordt ook regelmatig ingezet voor teamontwikkeling.

STUUR EEN BERICHT

In contact komen met Erik? Via het onderstaande formulier kun je rechtstreeks een bericht sturen. Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

LEGO HAS ESSENTIALLY TAKEN THE CONCRETE BLOCK, THE BUILDING BLOCK OF THE WORLD, AND MADE IT INTO THE BUILDING BLOCK OF OUR IMAGINATION…

ARTIKELEN GEPUBLICEERD DOOR
ERIK

Vanuit zijn passie voor gastvrijheid, klantbeleving en leiderschapsontwikkeling deelt Erik met regelmaat artikelen, interviews en whitepapers. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen van Erik van Straaten en de andere auteurs of Traineroo? Meld je dan aan voor onze maandelijkse Traineroo Update. Je ontvangt dat maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief.

Vertrouwen-Leiderschap-Samenwerking
Kwetsbaar vertrouwen

Kwetsbaar vertrouwen vraagt om voorbeeldgedrag vanuit leiderschap. Wanneer je je als leider kwetsbaar op durft te stellen is dat indirect een uitnodiging aan het hele team om hetzelfde te doen. Dit geldt overigens niet alleen voor vertrouwen, maar voor elk gewenst gedrag. Doe het zelf (voor) en de kans is groot dat anderen het ook gaan doen.

Namen onthouden - Trainersvaardigheden Train-the-Trainer
Hoe onthoud je namen van deelnemers tijdens een training?

Alle trainers hebben ermee te maken: je ontmoet elke dag weer nieuwe mensen. Het verbinden met deelnemers tijdens een training is een fundamenteel onderdeel van het leerproces. Het gebruik van de naam wanneer je iemand aanspreekt draagt bij aan dit gevoel van verbinding en betrokkenheid. Maar als je zoveel mensen voorbij ziet komen, hoe onthoud je dan al die namen?

Emergentie Gastvrijheid Hospitality Eigenschappen Competenties - Traineroo Talent Development Training
Emergentie als basis voor Gastvrijheid

Aandacht voor gastvrijheid! We horen het bijna elke dag in ons werk als trainer. Natuurlijk omdat we met onze hospitality achtergrond een sterke focus hebben op alles wat met gastvrijheid en klantbeleving te maken heeft. Maar ook in andere branches is het een belangrijk thema. “We moeten iets met gastvrijheid.” Ja. En dan? Wat ga je dan (anders) doen? Hoe ga je de aandacht op gastvrijheid vestigen? Hoe zorgen we…

WAT KLANTEN ZEGGEN OVER
ERIK
Andreas Oerlemans
Andreas Oerlemans
Goed in Food
Directeur

Erik van Straaten doet de naam van zijn bedrijf eer aan. Hij ademt gastvrijheid en ik kan zijn creatieve geest op het gebied van gastvrijheid aan iedereen aanbevelen. Ik zou het leuk vinden om in de toekomst nog veel meer opdrachten met hem samen te kunnen en mogen doen. Wat mij betreft smaak dit naar meer!

Jan Doove - Directeur Doove Care Groep
Jan Doove
Doove Care Groep
Directeur / Eigenaar

Bij Doove Care Groep hebben wij de ambitie om verder te groeien met het bestaande management-team. Als manager in een groeiende organisatie krijg je steeds grotere teams onder je hoede en zul je je moeten ontwikkelen in vaardigheden om hier mee om te gaan. Directie en management van Doove Care Groep trainen al een aantal jaren met Erik van Straaten en Nino Jacobs. En met een reden. Erik en Nino verdiepen zich optimaal in de organisatie, maar ook in jouw mensen. Al heel snel kennen ze je team en doorgronden ze de punten waar aan gewerkt moet worden. Een aantal keer per jaar coachen Erik en Nino ons team langs de valkuilen van groeiende organisaties. Hoe krijg je je team mee in veranderingen? Hoe ga je om met weerstand? Maar ook de soft skills van leiderschap komen uitgebreid aan bod en er is veel aandacht voor de onderlinge verhoudingen in het team. Het positieve effect van ontwikkeling in leiderschap en teamdynamiek vinden wij enorm belangrijk. Erik en Nino faciliteren, regisseren en organiseren vanuit hun visie op leiderschapsontwikkeling. Altijd in overleg met de directie, waardoor het echt een maatwerkoplossing voor ons bedrijf is geworden.

VOLG ONS OP
INSTAGRAM
Training - Traineroo Instagram 1
Training - Traineroo Instagram 5
Training - Traineroo Instagram 2
Training - Traineroo Instagram 4
Training - Traineroo Instagram 6
Training - Traineroo Instagram 3
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.