Nino Jacobs

MASTER TRAINER | LEADERSHIP DEVELOPMENT
OVER NINO

Nino Jacobs is een ervaren leiderschapstrainer. Vanuit zijn achtergrond in de hotellerie ook zeer verbonden met de thema’s klantbeleving, betrokkenheid, communicatie en teamdynamiek. Hij is nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Waarom doe je wat je doet? Wat is de impact daarvan op de ander? En is dat ook de impact die je wilt hebben? Nino blinkt uit in directe interventies, reflectie en het vergroten van bewustwording van het eigen gedrag. Hij helpt om deze inzichten te vertalen naar concrete acties. Ben je op zoek naar een in-company leiderschapstraining? Nino is sterk in het ontwikkelen van leiderschapstrainingen en gebruikt zijn persoonlijke ervaringen, opleiding en kennis als inspiratiebron. Zijn stijl van werken kenmerkt zich door zorgvuldigheid, betrokkenheid én humor. Wil je kennis maken met Nino? Klik hier om hem een bericht te sturen.

STUUR EEN BERICHT

In contact komen met Nino? Via het onderstaande formulier kun je rechtstreeks een bericht sturen. Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Leadership is not about titles, positions of flowcharts. It is about one life influencing another…

ARTIKELEN GEPUBLICEERD DOOR
NINO JACOBS

Vanuit zijn passie voor leiderschap deelt Nino met regelmaat artikelen, interviews en whitepapers. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen van Nino Jacobs en de andere auteurs of Traineroo? Meld je dan aan voor onze maandelijkse Traineroo Update. Je ontvangt dat maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief.

training-leadership-confrontation-reflection
Pak ze maar eens flink aan!

Je moet ze wel flink confronteren, hoor Niño.
Vertel ze maar eens haarfijn hoe het zit.
Echt, confronteer ze maar stevig.
Haal ze maar door de wasstraat.
Het is nodig.

Zelfreflectie Self-reflection - Leiderschap
Waarom klantbeleving in essentie over zelfreflectie gaat

Over zelfreflectie kunnen we veel vertellen. Soms is het stellen van een paar vragen genoeg om de ander op weg te helpen. Een voorbeeld uit mijn dagelijks werk: een gesprek met een potentiële opdrachtgever. De vraag van deze klant: even een training om het service-niveau op te krikken. Die horen we vaker. Maar is een training klantbeleving de oplossing? Of is er meer nodig?

WAT KLANTEN ZEGGEN OVER
NIÑO
Barbara van Beek - Directeur Capabel Onderwijs Groep
Barbara van Beek
Capabel Onderwijs Groep
Directeur

Niño begeleidt onze management team leden in de ontwikkeling van hun (persoonlijk) leiderschap. Hij is een scherpe en sensitieve coach en gids, die bijzonder verbindend is en daardoor helpt om inzichten te verkrijgen waarmee de collega’s en de organisatie verder kunnen. Hij doet dat zonder oordeel, is nieuwsgierig, geïnteresseerd, faciliterend. En hij brengt de nodige humor in zijn trainingen en interventies. Naast zijn expertise als facilitator heeft hij ook het talent om een mooi programma te ontwerpen, en flexibel te blijven tijdens de uitvoering. Dat wat nodig is of aandacht vraagt gaat voor. En dat heeft impact, op de collega’s, het team en de organisatie.

Jeroen Ruigrok - HR Manager PwC Nederland
Jeroen Ruigrok
PricewaterhouseCoopers (PwC)
HR Manager

Nino heeft het talent om zowel waarnemer als deelnemer te zijn. Hij is brilliant in het ontwikkelen en begeleiden van leiderschapstrainingen. Vanuit zijn ervaring als trainer/coach weet hij unieke trainingen en programma’s neer te zetten. Gericht op de ervaring en het leren van de ander en zonder vooraf bedacht script. Bovenal is hij een leuk collega om mee samen te werken!

Jan Doove - Directeur Doove Care Groep
Jan Doove
Doove Care Groep
Directeur / Eigenaar

Bij Doove Care Groep hebben wij de ambitie om verder te groeien met het bestaande management-team. Als manager in een groeiende organisatie krijg je steeds grotere teams onder je hoede en zul je je moeten ontwikkelen in vaardigheden om hier mee om te gaan. Directie en management van Doove Care Groep trainen al een aantal jaren met Erik van Straaten en Nino Jacobs. En met een reden. Erik en Nino verdiepen zich optimaal in de organisatie, maar ook in jouw mensen. Al heel snel kennen ze je team en doorgronden ze de punten waar aan gewerkt moet worden. Een aantal keer per jaar coachen Erik en Nino ons team langs de valkuilen van groeiende organisaties. Hoe krijg je je team mee in veranderingen? Hoe ga je om met weerstand? Maar ook de soft skills van leiderschap komen uitgebreid aan bod en er is veel aandacht voor de onderlinge verhoudingen in het team. Het positieve effect van ontwikkeling in leiderschap en teamdynamiek vinden wij enorm belangrijk. Erik en Nino faciliteren, regisseren en organiseren vanuit hun visie op leiderschapsontwikkeling. Altijd in overleg met de directie, waardoor het echt een maatwerkoplossing voor ons bedrijf is geworden.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.