Coachingsvaardigheden

Werk gericht(er) aan de ontwikkeling van jouw medewerkers en het team!

Over de training COACHINGSVAARDIGHEDEN

Als leidinggevende heb je er dagelijks mee te maken, het coachen van medewerkers. In de meeste gevallen zul je het zelf niet eens bewust als ‘coaching’ ervaren. Je begeleidt jouw team in de dagelijkse werkzaamheden. Voert gesprekken, geeft feedback. Wil je meer gestructureerd werken aan de persoonlijke- en teamontwikkeling binnen jouw team? Dan is de 1-daagse training Coachingsvaardigheden perfect voor jou! Naast de ontwikkeling van jouw vaardigheden in leiderschap en coaching (contact maken, vraagtechniek, luistervaardigheid, feedback geven) ga je oefenen met het voeren van coachingsgesprekken. Nieuwe inzichten en toepassingen zoals bijv. Kernkwadranten en het Johari venster helpen jou om meer verdieping, structuur en richting aan te brengen in coaching. Bij deze training is een DISC Persoonlijkheidstest inbegrepen. Gericht werken aan de ontwikkeling van jouw medewerkers en het team!

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

De training Coachingsvaardigheden is ontwikkeld voor (beginnend) leidinggevenden en managers die meer richting en inhoud willen geven aan het begeleiden en coachen van hun medewerkers. Zowel 1-op-1 coachingsgesprekken, on-the-job coaching en teamcoaching komen aan bod. De training Coachingsvaardigheden kan prima gecombineerd worden met de training Train-de-Trainer Niveau 1 (Operationeel). Dit biedt jou de mogelijkheid om training & coaching te combineren in jouw bedrijf of afdeling.

Heb je een vraag over de training Coachingsvaardigheden of één van onze andere leiderschapstrainingen? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag! Bekijk de leerdoelen en de inhoud van de training!

Le Pain Quotidien Training Coaching Management Leadership
Eden-Hotels-Sales-Training-1
Experience-STARs-Certification-Training_optimized
LEERDOELEN
WAT GA JE LEREN?

Voorafgaand aan de training Coachingsvaardigheden in de categorie leiderschapstrainingen ontvang je een digitaal intake-formulier. Hierin vragen wij jou om alvast na te denken over wat je uit de training Coachingsvaardigheden wilt halen. Zo zorgen we ervoor dat de training perfect aansluit op jouw individuele leerbehoeften en leerdoelen. Bij een in-company training Coachingsvaardigheden vindt ook een intake-gesprek plaats met de opdrachtgever.

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING:
 • heb je meer inzicht, kennis en vaardigheden om jouw medewerkers (nog) beter te coachen;
 • zie je coaching als een continue proces en weet je hoe je dit voor jouw team kunt inrichten;
 • ben je in staat om een veilige omgeving te creëeren voor persoonlijke ontwikkeling;
 • heb je kennis opgedaan over beïnvloeding van gedrag, het observeren van concreet waarneembaar gedrag, mogelijkheden om het gesprek te sturen en… inzicht in jouw persoonlijke valkuilen en voorkeursgedrag (DISC)!
 • kun je een constructief coachingsgesprek voeren;
 • ben je een kei in het faciliteren van individuele- en teamreflectie;
 • heb je geoefend met het voeren van coachingsgesprekken en team-coaching activiteiten.

De training Coachingsvaardigheden biedt inspiratie en inzicht. En vraagt bovendien vooral om een verandering in context en gedrag. Voor een optimaal effect kan deze training aangevuld worden met 1-op-1 coaching of een Leadership 360 Scan.

Sluiten deze leerdoelen perfect aan op wat je zoekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de training Coachingsvaardigheden (vanaf 8 tot maximaal 15 deelnemers). Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

ONDERWERPEN
Inhoud van de training

De training Coachingsvaardigheden is een leiderschapstraining. De training is interactief en gebaseerd op ‘experience based learning’. Kortom: leren door te ervaren! Houd er rekening mee dat, voor deelname aan deze training, het doorlopen van de e-learning module verplicht is. Deze online training is bij deze training inbegrepen, evenals een DISC assessment. Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste onderwerpen van de training. Bovendien is er veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden!

 • Context: Coaching & Gedragsverandering
 • Het belang van vertrouwen
 • Structuur van coaching (van leerdoel naar evaluatie, GAINS en GROW)
 • Beïnvloeding van gedrag
 • Het Johari venster
 • Gedragsstijlen
 • DISC gedragsanalyse
 • Kernkwadranten (kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergiën)
 • Constructief feedback geven
 • Het coachingsgesprek
Meer dan alleen een training

Een training is bij Traineroo onderdeel van een ‘learning journey‘. Bij alle open trainingen is standaard ‘Impact Level 1’ in de prijs inbegrepen. Je leest hier wat dat inhoudt. Indien je kiest voor een in-company training Coachingsvaardigheden kan de learning journey geoptimaliseerd worden met aanvullende modules. Denk hierbij aan 1-op-1 coaching van individuele teamleden, een Leiderschap 360 Scan of extra trainingsmodules.

KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 254,00 per deelnemer* (inclusief DISC profiel, exclusief locatiekosten)

Wil je meer dan vier medewerkers laten deelnemen aan de training Coachingsvaardigheden? Dan kun je deze training het beste ‘in-company’ laten plaatsvinden. Dit biedt bovendien extra mogelijkheden om de training specifiek aan te laten sluiten op de situatie in jouw organisatie en management-team. Aan deze training kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen kunnen we de groep opsplitsen óf een extra trainer inzetten. Bij een in-company training kun je zelf de ‘learning journey’ bepalen. Wij bieden vier varianten aan welke, op basis van jouw wensen, nog verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld 1-op-1 coaching, hulp bij het opstellen van afdelingsplannen en strategiesessies.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief een DISC profiel per deelnemer en de learning journey ‘Impact Level 1’. Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden door een andere learning journey te kiezen. 

MAATWERK TRAINING

Vanaf € 307,00 per deelnemer* (inclusief DISC profiel, exclusief locatiekosten)

Wil je de training echt hélemaal optimaal laten aansluiten op jouw leerdoelen en organisatiedoelstellingen? Dan ontwikkelen we graag een maatwerk training voor je. Al dan niet gebruik makend van bestaande content om kosten te besparen natuurlijk. Afhankelijk van de huidige situatie en de gewenste situatie bepalen we samen de leerdoelen. En op basis daarvan de meest optimale aanpak. Naast trainingen en workshops bieden we namelijk nog ruim 20 leeractiviteiten aan. Van e-learning tot virtuele trainingen. Van een intensieve leiderschapsreis in het buitenland tot een op maat gemaakte escape room. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief een DISC profiel per deelnemer en de learning journey ‘Impact Level 1’, beperkte aanpassingen aan de inhoud van de training en aanvullende voorbereiding/inleving van onze trainer. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de training Coachingsvaardighedenv? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Training-Coachingsvaardigheden-Coaching-Gesprekken

1 dag + e-learning

Niveau: Leadership

Life begins at the end of your comfort zone…

WAT DEELNEMERS VINDEN VAN ONZE
LEIDERSCHAP TRAININGEN

Leerdoelen, onderwerpen. Lekker praktisch om te weten. Maar hoe ervaren onze deelnemers onze trainingen in Leiderschap & Management eigenlijk? Lees hieronder een selectie van ervaringen van deelnemers die een leiderschapstraining hebben gevolgd. En de gemiddelde review-score die zij onze leiderschapstrainingen hebben gegeven op basis van hun algehele ervaring, relevantie en professionaliteit van de trainer!

Kevin Kamble - Emaar Hospitality The Address Skyview Dubai
Kevin Kamble
Emaar Hospitality Dubai
Assistant Chief Concierge

De leiderschapstraining van Jeroen heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in mogelijkheden om de talenten in mijn team (nog) meer tot hun recht te laten komen.  De virtuele trainingsessies waren een waardevolle aanvulling op de trainingsdagen. Ik vond de Leiderschap Karaoke opdracht echt fantastisch! Ik ben gegroeid in mijn coachingsvaardigheden en de manier waarop ik mijn team opzet voor succes. Aanrader!

Jeremy Pamittan - Emaar Hospitality The Address Skyview Dubai
Jeremie Pamittan
The Address Sky View Hotel - Dubai (UAE)
Food & Beverage Coach

Het elke dag nóg beter doen. Reflecteren op je eigen gedrag. De inzichten, tools en oefeningen in de leiderschapstraining waren relevant en zeer leerzaam. Tijdens dit leiderschapsprogramma ben ik gegroeid in leidinggevende vaardigheden en heb de mogelijkheid gehad om deze tijdens de tussentijdse opdrachten direct toe te passen. Ik ben dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen!

Nicole Bon - Corendon Hotels - Group HR Director
Nicole Bon
Corendon Hotels & Resorts
Group HR Director

Passie, toewijding, reflectie en veel kennis van de hospitality branche maakte Jeroen de perfecte match om ons te begeleiden in de ontwikkeling en implementatie van de Corendon Experience. Door zijn resultaatgerichtheid én organisatiesensitiviteit slaagden Jeroen en zijn team erin om een zeer succesvol Casting Event op Curaçao te organiseren! Achter de schermen werkten we samen met Jeroen om onze experience blueprint verder vorm te geven, onze missie / visie aan te scherpen, te werken aan leiderschap en de gewenste gastbeleving. Met zijn pragmatische en uitdagende aanpak hebben zij ons geholpen om de juiste mensen te werven en de guest journey te ontwikkelen. De manier waarop Jeroen reflecteerde op gedrag was misschien nog wel het grootste geschenk voor ons als organisatie. Precies wat wij nodig hadden om stappen te zetten naar de toekomst.

Mariel Steijns - Woonmensen
Mariel Steijns
de Woonmensen
Manager Wonen

Ik werk al jaren samen met Evert Kupers. Evert heeft voor ons bedrijf vier bijeenkomsten voor het gehele personeel (230 personen) georganiseerd. De insteek van deze bijeenkomsten was om de strategische koers van het bedrijf te vertalen naar de operatie. Anders gezegd: om de organisatiebrede ambitities te vertalen via teamontwikkeling naar persoonlijk eigenaarschap. Deze bijeenkomsten waren allemaal zeer geslaagd mede door de kenmerkende vaardigheden van Evert. Evert laat zien dat hij goed luistert en direct vertalingen kan maken naar workshops. Alle workshops hebben een sterke resultaatgerichtheid zodat alle medewerkers na afloop de volgende dag direct de inhoud van de workshops konden toepassen.

Mark Kirby - Emaar Hospitality - Address Hotels Downtown Dubai
Mark Kirby
The Address Hotels Dubai
Area General Manager

Ik heb Jeroen van der Schenk leren kennen tijdens een cultuurproject bij The Address Hotels in Dubai. Als consultant/trainer en expert in cultuurverandering begeleidde Jeroen het management team en de afdelingshoofden. Hij is zeer professioneel en heeft het vermogen om emotioneel te verbinden met zijn deelnemers. Zijn bescheidenheid en vermogen om open te zijn over zijn eigen ervaren hindernissen zorgde voor een onmiddellijke ‘buy-in’ met bij de leidinggevenden. Hij geeft trainingen in leiderschap met duidelijke praktijkvoorbeelden en veel eigen praktijkervaring, actueel en relevant. Hij is niet bang om de confrontatie aan te gaan waar nodig en zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit. Tijdens de COVID-19 lock-down zette hij een online training  van 8 weken op voor de leidinggevenden. Hierdoor bleven de leiders  verbonden met elkaar en de ingezette cultuurverandering. Ik beveel Jeroen zonder twijfel aan bij andere bedrijven en blijf ook in de toekomst graag met hem samenwerken.

 

 

Ralf Reuken - Algemeen Directeur Traffic Service Nederland
Ralf Reuken
Traffic Service Nederland
Algemeen Directeur

Samen met Jeroen hebben we het DNA van Traffic Service Nederland in kaart gebracht. Door de verbindende factor van Jeroen, hebben we binnen korte tijd, grote stappen gemaakt in het definiëren van onze identiteit. Jeroen is inspirerend, confronterend, maar vooral onmisbaar voor ons geweest. #zeerblijmethetresultaat

Jan Doove - Directeur Doove Care Groep
Jan Doove
Doove Care Groep
Directeur / Eigenaar

Bij Doove Care Groep hebben wij de ambitie om verder te groeien met het bestaande management-team. Als manager in een groeiende organisatie krijg je steeds grotere teams onder je hoede en zul je je moeten ontwikkelen in vaardigheden om hier mee om te gaan. Directie en management van Doove Care Groep trainen al een aantal jaren met Erik van Straaten en Nino Jacobs. En met een reden. Erik en Nino verdiepen zich optimaal in de organisatie, maar ook in jouw mensen. Al heel snel kennen ze je team en doorgronden ze de punten waar aan gewerkt moet worden. Een aantal keer per jaar coachen Erik en Nino ons team langs de valkuilen van groeiende organisaties. Hoe krijg je je team mee in veranderingen? Hoe ga je om met weerstand? Maar ook de soft skills van leiderschap komen uitgebreid aan bod en er is veel aandacht voor de onderlinge verhoudingen in het team. Het positieve effect van ontwikkeling in leiderschap en teamdynamiek vinden wij enorm belangrijk. Erik en Nino faciliteren, regisseren en organiseren vanuit hun visie op leiderschapsontwikkeling. Altijd in overleg met de directie, waardoor het echt een maatwerkoplossing voor ons bedrijf is geworden.

Lydia Kers - Traineroo
Lydia Kers
Fletcher Hotels
Front Office Manager

Jeroen Bosman is een persoonlijkheid waar je niet om heen kunt. Spontaan, vol energie en positief aanwezig. Hij spreekt enorm veel talen, heeft kennis van zaken en is ambitieus met oog voor detail. Zelfs in moeilijke situaties blijft hij gevoel voor humor houden. Jeroen is in staat om met zijn werkwijze en houding een positieve effect te weeg te brengen op de werkvloer!

Florinda Eletto - The Student Hotel - Kirsten Lang Traineroo Training Coaching Consultancy
Florinda Eletto
The Student Hotel
Regional Sales Director Europe

Kirsten is energiek en inspirerend. Ze heeft  uitgebreide kennis op het gebied van commerciële strategie, projectmanagement, training & coaching. Groter projecten beheert ze van A tot Z, waarbij ze verbindt met stakeholders op elk niveau in de organisatie. Van directie en management teams tot aan teamleiders en medewerkers op de werkvloer. Ze werkt zelfstandig maar is zeker ook een teamplayer. Kirsten is constructief en motiverend in haar werkwijze. Ze maakt het verschil in elke organisatie!

Joost Serrarens - The Student Hotel - Kirsten Lang Traineroo Training Coaching Consultancy
Joost Serrarens
The Student Hotel
COO

Sinds 2014 is Kirsten betrokken bij een breed scala aan strategische projecten (IT, HR, Operationeel, Kwaliteit etc.) tijdens de start- en opschalingsfase van The Student Hotels. Ik heb het genoegen gehad om met haar samen te werken aan de meeste daarvan. Succesvol projectmanagement is een combinatie van harde en zachte vaardigheden. Oplevering van het project, op schema, binnen budget en de mogelijkheid om een positieve ervaring te bieden aan het team om je heen. Kirsten is een meester in het managen van die combinatie en levert altijd! Zeer gedreven, gemotiveerd en gefocust.

Guy Quirynen - Umamido Ramen Shop - Traineroo Culture Development
Guy Quirynen
Umamido
CEO / Founder

Bringing Jeroen van der Schenk from Traineroo.com to our company was like giving it a little electro shock. With their experience, keen understanding of our company culture and sheer enthusiasm, they guided us through identifying and solidifying our Umamido DNA. And start the process of incorporating it in the entire organisation. Aside the great impact this had for Umamido, I am most grateful for the amazing learning experiences Jeroen provided to some of Umamido’s key people in training. We look forward to the rest of process!

Habasit_Edward-van-Ravenswaaij
Edward van Ravenswaaij
Habasit
Country Manager Commercial Benelux

Wanneer je geïnspireerd en verwonderd wilt worden dan is Traineroo de juiste partner. Zij leven zich heel goed in in het bedrijf en geven richting aan de organisatie waar je wat mee kunt!

Mark Visman - Habasit Benelux
Mark Visman
Habasit
Country Manager Benelux

Traineroo heeft Habasit Benelux geweldig geholpen bij het bepalen van haar DNA (Cultuur), met een focus op de Habasit klantbeleving en gerelateerde onderliggende acties. Goed werk geleverd door Jeroen van der Schenk en het team van Traineroo!

Jerry van Vorstenbos - Retail Manager at Levi's / Gebrs. Coster
Jerry van Vorstenbos
Levi's
Retail Manager

 

Leonardo Manco - Partnership Manager at The Social Hub
Leonardo Manco
The Social Hub
Partnership Manager

I had the pleasure to be trained by Jeroen during a 3-day session organized by The Social Hub to make me a trainer for newly hired colleagues. His leadership, charisma and empathy made the activities extremely useful, appealing and enjoyable. His direct and transparent approach, mixed with an enviable body and mimics control, kept everyone’s attention and involvement high for all 24 hours. He’s a real game changer!

Tabea Zappe - HRS
Tabea Zappe
HRS Group
Senior Manager Learning, Development & Culture

0
GEMIDDELDE BEOORDELING LEIDERSCHAPSTRAININGEN
JOUW LEARNING JOURNEY

Leren is een continue proces. Deelnemen aan een ééndaagse training Coachingsvaardigheden zal inspirerend zijn. Als het goed is leer je nieuwe vaardigheden, doe je kennis op en wissel je ervaringen uit met andere deelnemers. En dan… is het de bedoeling dat je het geleerde toepast in de praktijk. En dat is nog best lastig. Bij de meeste trainingen is de écht noodzakelijk verandering een gedragsverandering. En daar is meer voor nodig. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Naast een aantal samengestelde leerpaden (Impact Level 1 – 4) bieden we voor de training Coachingsvaardigheden ruim 20 aanvullende modules aan. Standaard is deze training voorzien van het Impact Level 1 leerpad. Bekijk hieronder wat dat in houdt.

Na inschrijving ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor de training Coachingsvaardigheden. Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze leiderschapstraining in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden?

De training Coachingsvaardigheden heeft leerdoelen. Maar wat wil jij eigenlijk uit de training halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wanneer is deze training voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de training. Zo sluit de training (nog) beter aan op jouw ontwikkelpunten!

Voor aanvang van de training ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform Traineroo.app. Hierin staat direct een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de training en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt tijdens de training. In het online leerplatform maak je ook alvast kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de ééndaagse leiderschapstraining Coachingsvaardigheden vindt plaats. Wij geloven dat mensen leren door te ervaren. Interactie, verbinding en reflectie vormen de basis van onze trainingen. En plezier. Omdat jezelf ontwikkelen natuurlijk vooral heel erg leuk is. Onze trainers zijn expert in het ‘managen’ van energieniveau en groepsdynamiek. En hebben bovendien allemaal ruime werkervaring in leiderschap zodat ze het klappen van de zweep kennen. Daarom garanderen wij dat elke deelnemer de training na afloop beoordeelt met tenminste een dikke 8!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch dat je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! Daarom evalueren we samen met jou de training Coachingsvaardigheden. Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Coachingsvaardigheden afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning Platform - Social Mobile Learning Online

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
LEIDERSCHAP & MANAGEMENT

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Leiderschap & Management“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw managers. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.