Trend Forecasting Masterclass

Ontwikkel relevante trendscenario's voor jouw organisatie!

Over de TREND FORECASTING MASTERCLASS

De wereld verandert in rap tempo. In veel sectoren ontstaat een crisissituatie door het negeren van signalen, het ontbreken van innovatiekracht en het vasthouden aan oude structuren. Hoteleigenaren klagen steen en been over de macht van platformen als Booking.com en Tripadvisor. Een paar jaar later gebeurt hetzelfde in de restaurantsector met partijen als Thuisbezorgd. En terwijl de taxibedrijven en Uber(chauffeurs) over elkaar heen struikelen nemen elektrische step-concepten zoals Lime de markt van korte ritten in grote steden geruisloos over. Coolblue betreedt de markt van zonnepanelen. Sixt aast op een deel van leasemarkt. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Innovatie is een continue proces. Hoe zorg je ervoor dat je ontwikkelingen binnen én buiten jouw markt tijdig herkent en vertaalt naar jouw vakgebied? Ben jij in jouw organisatie (mede) verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie en/of het invullen van innovatie? Dan is deze training/masterclass Trend Forecasting voor jou een aanrader! Tijdens de training Trend Forecasting ga je aan de slag met strategische toekomst-, innovatie- en trendvoorspelling. Hiervoor gebruiken we een beproefde methodologie voor het detecteren en volgen van trends. Waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen trends met implicaties op lange, middellange en korte termijn en tijdelijke rages en modes. Wij dagen je uit om de nieuwste trends te bepalen die van invloed zijn op jouw omgeving en vakgebied.

De training/masterclass Trend Forecasting wordt aangeboden in twee delen (als open training en in-company training te reserveren) :

 1. Introductie in Trend Forecasting – 2-daags programma incl. e-learning module, een Trend Forecasting field trip en afrondende opdracht.
 2. Trend Forecasting Next Level – Vervolgprogramma met 10 e-learning modules, twee virtual classroom sessies tussendoor, praktijkopdrachten en een ‘final’ trainingsdag.

Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder meer informatie over de doelgroep, de leerdoelen en de tarieven. Heb je een vraag? Neem gerust even contact met ons op. Wij adviseren je graag.

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

Wil jij met een meer holistische blik kunnen kijken naar ontwikkelingen in de markt? En op basis van een helder beeld op ontwikkelingen in de toekomst strategische keuzes maken? Dan is de masterclass Trend Forecasting echt iets voor jou. En daarnaast ook zeer geschikt voor ontwerpers, vernieuwers, (UX) designers, creatievelingen en management teams. Wij adviseren om in elk geval de training ‘Introductie in Trend Forecasting’ te volgen. En als aansluiting daarop te kiezen voor verdieping met de training ‘Trend Forecasting Next Level‘. Een overzicht van de modules per training tref je aan onder de tab ‘modules’.

Heb je een vraag over Trend Forecasting of één van onze andere trainingen op het gebied van Strategie & Ontwikkeling? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag!

Jeroen Bosman - Instagram Traineroo 4
Traffic-Service-Nederland-Training-Management-2_optimized
Training-Manhattns-Coaching-Leadership-4_optimized
LEERDOELEN

De training Trend Forecasting bestaat uit 15 modules. De eerste 5 modules zijn samengebracht in de 2-daagse training ‘Introductie in Trend Forecasting’. De overige 10 modules worden aangeboden middels een combinatie van 3 e-learning modules, 2 virtuele classroom sessies, praktijkopdrachten en één dag (final) training. Na afloop van het volledige programma ontvang je een certificaat van deelname.

NA AFLOOP VAN de TRAINING ‘Introductie in Trend Forecasting’:
 • ben je bekend met de nieuwste technieken, strategieën en methodologieën die worden gebruikt door wereldwijde voorspellers en adviesbureaus.
 • ben je je ervan bewust waarom het vandaag nodig is om de grote trends van morgen te zoeken, te identificeren en uit te werken.
 • kun je trends verkennen, nauwkeurige trendvoorspellingen maken, je eigen trendscenario’s ontwikkelen en is jouw strategische vooruitziendheid aangescherpt.
 • ben je in staat om een prognose-onderzoek uit te voeren en kun je macro/micro/meso-trends scannen, definiëren en analyseren,
 • Heb je concrete handvatten om de levensstijl van jouw klanten (doelgroep) te observeren en analyseren.
 • Kun je  trendkaart, trendpiramide en trend canvas maken en kun je met deze onderdelen uit de Trend Forecasting Toolkit werken.
 • Herken je toekomstige signalen van trends (rages, zwakke signalen, verborgen berichten, zwarte zwanen, stukken en tags) .

De Masterclass Trend Forecasting biedt inspiratie, inzicht en concrete handvatten om direct toe te passen bij het bepalen van de strategie van jouw organisatie of afdeling. Voor een optimaal effect kan deze training aangevuld worden met 1-op-1 coaching, verdiepende leiderschapstrainingen of consultancy.

Sluiten deze leerdoelen perfect aan op wat je zoekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een in-company Trend Forecasting Masterclass (vanaf 8 deelnemers) aan. Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

MODULES
OVERZICHT MODULES “TREND FORECASTING”

Het overzicht van de 15 modules volgt.

KOSTEN
IN-COMPANY “INTRODUCTIE IN TREND FORECASTING”

Vanaf € 408 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

De training ‘Introductie in Trend Forecasting’ bevat een 2-daagse training (inclusief Field trip) en een e-learning module.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers. 

IN-COMPANY “TREND FORECASTING NEXT LEVEL”

Vanaf € 370 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden met de module ‘Trend Forecasting Next Level’. Deze training bevat een drietal e-learning modules, tussentijdse praktijkopdrachten, twee online trainingsessies en één dag training. De kosten voor deze aanvullende module bedragen € 370 per deelnemer.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de Trend Forecasting Masterclass of de aanvullende modules? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Training Trend Forecasting - Traineroo by Jeroen JT Bosman
Jeroen Bosman - Trainer Hospitality Business Model Innovation - Traineroo Talent Development
Jeroen Bosman
Senior Trainer Consultant

2 dagen + e-learning

Niveau: Leadership

Don’t try to follow trends. Create them!

JOUW LEARNING JOURNEY

Leren is een continue proces. Deelnemen aan een 2-daagse Masterclass Trend Forecasting is inspirerend. Je doet kennis op en wisselt ervaringen uit met andere deelnemers. En dan… is het de bedoeling dat je het geleerde toepast in de praktijk. En dat is nog best lastig. Bij de meeste trainingen is de écht noodzakelijk verandering een gedragsverandering. En bij Trend Forecasting komt daarbij dat je vanuit eigen ervaring trends leert voorspelling. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Als aanvulling op de 2-daagse Masterclass Trend Forecasting bieden we de training Trend Forecasting Next Level aan. En daarnaast kun je jouw leerpad met ruim 20 aanvullende modules verrijken! Bekijk hieronder welke onderdelen je doorloopt bij de Masterclass Trend Forecasting en de training Trend Forecasting Next Level (gemarkeerd met een *).

Na aanmelding ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor Masterclass Trend Forecasting. Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze masterclass in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden?

Voor de Masterclass Trend Forecasting hebben wij leerdoelen vastgesteld. Maar wat wil jij eigenlijk uit deze masterclass halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wanneer is deze masterclass voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de masterclass. Zo sluit de sessie (nog) beter aan op jouw behoeften!

Voor aanvang van de Masterclass Trend Forecasting ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform. Hierin staat een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de masterclass en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt. In het online leerplatform maak je ook alvast kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de 2-daagse Masterclass Trend Forecasting vindt plaats. Wij geloven dat mensen leren door te ervaren. Interactie, verbinding en reflectie vormen de basis van onze trainingen. En plezier. Omdat jezelf ontwikkelen natuurlijk vooral heel erg leuk is. Onze trainers zijn expert in het ‘managen’ van energieniveau en groepsdynamiek. En hebben bovendien allemaal ruime werkervaring in strategie-ontwikkeling zodat ze het klappen van de zweep kennen. Onderdeel van de masterclass is een ‘field assignment’. Je gaat daadwerkelijk naar buiten om te leren!

Het succes van de Masterclass Trend Forecasting valt of staat met toepasbaarheid in de praktijk. Daarom sluiten we deze masterclass af met een praktijkopdracht. De praktijkopdracht helpt jou om het geleerde direct toe te passen. Bovendien ontvang je inhoudelijke feedback op jouw opdracht van onze trainer/expert. Super leerzaam!

Tijdens de Masterclass Trend Forecasting komen de 1e vijf modules van het programma aan bod. Tijdens de training Trend Forecasting Next Level ga je aan de slag met nog 10 extra lesmodules! Deze bieden we aan via 3 opleidingsblokken. Tussen de blokken door neem je deel aan ‘virtual classroom’ sessies. Je komt daarin samen met de andere deelnemers, deelt ervaringen en bespreekt de modules.

Elke e-learning module sluiten we af met een virtual classroom sessie. Lekker efficient én super leerzaam. De virtual classroom sessie duurt circa 2-2,5 uur en bestaat uit kleine stukjes theorie, interactieve opdrachten en presentaties. Bovendien zijn deze sessies een mooi moment om jouw praktijkervaringen te delen met jouw trainer en de andere deelnemers.

Je hebt inmiddels de 15 modules van Trend Forecasting doorlopen. Daarnaast heb je jouw kennis in de meerdere praktijkopdrachten toegepast. Je mag jezelf inmiddels wel expert noemen op het gebied van Trend Forecasting! Tijdens de laatste trainingsdag brengen we alle onderdelen samen. En ontvang je bovendien ter afsluiting jouw certificaat!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch als je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! Daarom evalueren we samen met jou de Trend Forecasting modules. Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Trend Forecasting afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning-Training-Mobile-App-and-Platform

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
STRATEGIE & ONTWIKKELING

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Strategie & Ontwikkeling“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de wensen van jouw organisatie. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.