Professioneel Presenteren

PRESENTEREN KUN JE LEREN, PAK JOUW PODIUM!

Over de training Presentatievaardigheden

Presenteren kan leuk zijn, echt waar! Luister jij ook altijd met enige jaloezie naar de presentaties van die collega? Vind je het lastig om het idee vanuit jouw hoofd over te brengen op anderen? Wil je leren om met jouw presentatie de aandacht vast te houden, mensen te inspireren én aan te zetten tot actie? Professionele presentaties zijn nodig voor productpresentaties, vergaderingen en andere evenementen. Met een juiste opbouw, goede voorbereiden én het gebruik van de juiste presentatietechnieken zullen jouw presentaties allesbehalve saai zijn. En daarmee bijdragen aan jouw succes! Altijd al op een overtuigende en krachtige manier willen presenteren? Schrijf je dan in voor de 2-daagse training Presentatievaardigheden van de Traineroo Academy. Wij zorgen ervoor dat jij met vertrouwen het podium pakt. Dat jouw ideëen de aandacht krijgen die ze verdienen!

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

De training Presentatievaardigheden is voor iedereen die wel eens een presentatie geeft. Of dat nu voor een kleine groep collega’s is of voor een zaal vol mensen tijdens een conferentie. Van productpresentatie tot het delen van jouw visie. Ongeacht het onderwerp of de grootte van het publiek, een presentatie kun je altijd interactief en inspirerend maken. Wij leren je graag hoe!

De training presentatievaardigheden kan ook in-company verzorgd worden. Alweer aan de slag met de strategie en plannen voor volgend jaar. Combineer dan Presentatievaardigheden met de training ‘Van Strategie naar Afdelingsplan‘. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk.

Heb je een vraag over onze Persoonlijke Effectiviteit programma’s? Wil je weten welke training het beste bij jouw leerdoelen aansluit? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag! Bekijk de leerdoelen en de inhoud van de training!

CAAN-Conference-Hospitality-Paris
Eden Hotels - Commerciele Trainingen
Keynote-Presentation-Garden-Retail-Conference_optimized
LEERDOELEN
WAT GA JE LEREN?

Voorafgaand aan deze training in de categorie Persoonlijke Effectiviteit ontvang je een digitaal intake-formulier. Hierin vragen wij jou om alvast na te denken over wat je uit de training Presentatievaardigheden wilt halen. Welke ervaring heb je al? Wat gaat er goed, en waarin wil je nog verder ontwikkelen? Op een schaal van 1-10, hoe comfortabel presenteer je nu voor een groep? Met deze informatie zorgen we ervoor dat de training perfect aansluit op jouw leerbehoeften en doelen. Bij een in-company training Presentatievaardigheden vindt ook een intake-gesprek plaats met de opdrachtgever. Hieronder tref je een beknopt overzicht aan van de leerdoelen bij deze training.

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING:
 • kun je presentaties maken die overtuigen en jouw luisteraars aanzetten tot (inter)actie;
 • ben je bekend met verschillende presentatievormen;
 • halveer je jouw voorbereidingstijd;
 • durf je te vertrouwen op jouw presentatievaardigheden;
 • is interactie een vast onderdeel van jouw presentatie;
 • gebruik je jouw publiek om jouw punt te maken;
 • kun je (de juiste) vragen stellen, meeveren en (pro-actief) omgaan met weerstand;
 • hou je de aandacht van jouw deelnemers, collega’s en toehoorders vast;
 • kies je de juiste presentatiemiddelen (echt, er bestaat meer dan een flip-over, scherm en beamer) die bijdragen aan het bereiken van jouw doel;
 • kun je improviseren als je het onverwacht even met ‘niks’ moet doen;
 • luisteren jouw collega’s met gepaste jaloezie naar jouw presentaties!

De training Presentatievaardigheden draagt bij aan ontwikkeling in jouw vaardigheden en gedrag. Presentaties geven, interactie aangaan en improviseren leer je met de jaren. Voor een optimaal effect kan deze training aangevuld worden met 1-op-1 coaching. Wij coachen je dan ‘on-the-job’ tijdens de voorbereiding en uitvoeren van één of meer van jouw presentaties. Super effectief en leerzaam!

Sluiten deze leerdoelen aan op wat je zoekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de training Presentatievaardigheden (vanaf 8 tot maximaal 15 deelnemers). Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

ONDERWERPEN
Inhoud van de training

De training is gericht op het (nog) verder ontwikkelen van jouw Presentatie-vaardigheden. Je leert hoe je een goede presentatie opbouwt, hoe je meer interactie inbouwt en hoe je omgaat met de dynamiek van een groep. De training is interactief en gebaseerd op ‘experience based learning’. Kortom: leren door te ervaren! Dus ja, je zult presenteren voor de groep. Meerdere keren zelfs. Oefening baart kunst! Houd er rekening mee dat, voor deelname aan deze training, het doorlopen van de e-learning module verplicht is. Deze online training is bij deze training inbegrepen. Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste onderwerpen van de training. Bovendien is er veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden!

 • De structuur van een goede presentatie;
 • Doelstellingen en verwachtingen;
 • Omgaan met zenuwen;
 • Jouw lichaamstaal als belangrijkste hulpmiddel;
 • Interactie & improvisatie;
 • Storytelling, verhalen verbinden;
 • Audiovisuele ondersteuning;
 • Bewust en onbewust beïnvloeden;
 • Doelen stellen en bereiken.
Meer dan alleen een training

Een training is bij Traineroo onderdeel van een ‘learning journey‘. Bij alle open trainingen is standaard ‘Impact Level 1’ in de prijs inbegrepen. Je leest hier wat dat inhoudt. Indien je kiest voor een in-company training Presentatievaardigheden kan de learning journey geoptimaliseerd worden met aanvullende modules. Denk hierbij aan 1-op-1 coaching van één van onze Master Trainers tijdens jouw trainingen of workshops, een DISC training om meer inzicht te krijgen in gedrag of maatwerk ondersteuning bij de ontwikkeling van een training of workshop.

KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 330,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je meer dan vier medewerkers laten deelnemen aan de training Presentatievaardigheden? Dan kun je deze training het beste ‘in-company’ laten plaatsvinden. Dit biedt bovendien extra mogelijkheden om de training specifiek aan te laten sluiten op de situatie in jouw organisatie en management-team. Ook kunnen we bestaande situaties binnen de organisatie (denk aan het presenteren van de strategie, een all-employee meeting etc) gebruiken als oefenmateriaal. Aan deze training kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen kunnen we de groep opsplitsen óf een extra trainer inzetten. Bij een in-company training kun je zelf de ‘learning journey’ bepalen. Wij bieden vier varianten aan welke, op basis van jouw wensen, nog verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld 1-op-1 coaching, hulp bij het opstellen van afdelingsplannen en strategiesessies.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’. Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden door een andere learning journey te kiezen.

MAATWERK TRAINING

Vanaf € 383,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je de training echt hélemaal optimaal laten aansluiten op jouw leerdoelen en organisatiedoelstellingen? Wil je meer mensen in de organisatie opzetten voor succes met de training Presentatievaardigheden? Dan ontwikkelen we graag een maatwerk training voor je. Al dan niet gebruik makend van bestaande content om kosten te besparen natuurlijk. Afhankelijk van de huidige situatie en de gewenste situatie bepalen we samen de leerdoelen. En op basis daarvan de meest optimale aanpak. Naast trainingen en workshops bieden we namelijk nog ruim 20 leeractiviteiten aan. Van e-learning tot virtuele trainingen. Van 1-op-1 coaching tijdens (de voorbereiding van) presentaties tot op maat gemaakte groepsactiviteiten voor tijdens jouw presentatie! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’, beperkte aanpassingen aan de inhoud van de training en aanvullende voorbereiding/inleving van onze trainer. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de training Presentatievaardigheden? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Presentation Skills - Presentatievaardigheden - Training

Vanaf €330 per deelnemer*

2 dagen + e-learning

Niveau: Advanced

Jeroen van der Schenk | Senior Trainer - Founder of Traineroo Talent Development
Jeroen van der Schenk
Master Trainer - Founder

Well-timed silence has more eloquence than speech…

JOUW LEARNING JOURNEY

Leren is een continue proces. Deelnemen aan deze 2-daagse training Presentatievaardigheden zal inspirerend, confronterend en leerzaam zijn. Als het goed is leer je nieuwe vaardigheden, doe je kennis op en wissel je ervaringen uit met andere deelnemers. Daarnaast vormt feedback en reflectie een belangrijk onderdeel van deze training. En dan… is het de bedoeling dat je het geleerde toepast in de praktijk. Het podium pakt! En dat is nog best lastig. Naast handige tips & tricks om beter te presenteren is het vooral belangrijk dat je het leuk gaat vinden. Met meer vertrouwen op het podium gaan staan. En daar is meer voor nodig dan twee dagen training. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Naast een aantal samengestelde leerpaden (Impact Level 1 – 4) bieden we voor de training Presentatievaardigheden ruim 20 aanvullende modules aan. Standaard is deze training voorzien van het Impact Level 1 leerpad. Bekijk hieronder wat dat in houdt.

Na inschrijving ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor de training Presentatievaardigheden. Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze training precies in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden op het leren om beter te presenteren?

De training Presentatievaardigheden heeft leerdoelen. Maar wat wil jij eigenlijk uit de training halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wat vind je nu lastig aan presenteren? Hoe voel jij je nu op het podium? Wanneer is deze training voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de training. Zo sluit de training (nog) beter aan op jouw ontwikkelpunten!

Voor aanvang van de training ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform Traineroo.app. Hierin staat direct een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de training en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt tijdens de training. In het online leerplatform maak je ook alvast kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de 2-daagse training Presentatievaardigheden vindt plaats. Wij geloven dat mensen leren door te ervaren. Interactie, verbinding en reflectie vormen de basis van onze trainingen. En plezier. Omdat jezelf ontwikkelen natuurlijk vooral heel erg leuk is. Onze trainers zijn expert in het ‘managen’ van energieniveau en groepsdynamiek. Zaken die we jou natuurlijk ook gaan leren. Het zijn immers onderdelen van een presentatie een goede presentatie kunnen maken. Onze Persoonlijke Effectiviteit trainingen worden gefaciliteerd door onze ervaren trainers. Trainers met ruime (internationale) werkervaring. Trainers die gewend zijn om op een podium te staan. Of dat nu voor 5 of 5.000 mensen is. Zij  kennen het klappen van de zweep! Daarom garanderen wij dat elke deelnemer, dus ook jij, de training na afloop beoordeelt met tenminste een dikke 8!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch als je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! En hopelijk ook in jouw DNA, want reflectie is onlosmakelijk verbonden aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom evalueren we samen met jou de training Presentatievaardigheden. Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw eigen ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Presentatievaardigheden afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning Platform - Social Mobile Learning Online

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Persoonlijke Effectiviteit“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw managers. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.