Train de Trainer 1

VOOR OPERATIONEEL LEIDINGGEVENDEN EN HIGH POTENTIALS IN JOUW TEAM!

Over Train-de-trainer | NIVEAU 1

Wil jij de medewerkers in jouw team enthousiasmeren, motiveren en begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling? Wil je als een ‘baas’ de teammeetings faciliteren (in plaats van leiden) en die saaie ‘het moet nu eenmaal’ briefings spannend en uitdagend maken? Dan is deze Train-de-Trainer voor operationeel leidinggevenden echt perfect voor jou! We leren je niet om een volledige training van een hele dag te faciliteren, daarvoor hebben we Train-de-Trainer Niveau 2. Wat we jou wél leren is hoe je optimaal resultaat behaalt vanuit de kwaliteiten in jouw team. Je zult groeien in je communicatie-vaardigheden.  Meer coachen, minder aansturen. Jouw team zal zich meer gewaardeerd voelen, en daardoor beter presteren. Je leert om praktijkgerichte mini-trainingen (5-60 minuten) te faciliteren. Brainstorm sessies te begeleiden. Van het inwerken van nieuwe medewerkers, het aanleren van nieuwe vaardigheden tot het voeren van coachingsgesprekken. Je leert het allemaal!

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

De training Train-de-Trainer (Operational) is speciaal ontwikkeld voor operationeel leidinggevenden en de ‘high-potentials’ in teams die medewerkers trainen, coachen en begeleiden. Met deze operationeel ingestoken Train-de-Trainer training werk je aan de ontwikkeling van jouw trainingsvaardigheden. Vaardigheden die voor een groot deel overeenkomen met leiderschapsvaardigheden. En die je ook in andere situaties prima kunt gebruiken. Je leert hoe je een interactieve teambriefing kunt verzorgen, hoe je jouw team kunt inspireren om het elke dag weer een beetje beter te doen. En… hoe je structureel met jouw team werkt aan het verbeteren van de klantbeleving en klanttevredenheid!

Traineroo is gespecialiseerd in het opleiden van (in-company) trainers en het ontwikkelen van trainingen. Ook faciliteren wij de ontwikkeling en implementatie van corporate academies. Vanuit onze expertise bieden wij een drietal Train-de-Trainer programma’s aan, elk vanuit een ander perspectief, voor een andere doelgroep en met (gedeeltelijk) andere inhoud.

Heb je een vraag over onze Train-de-Trainer programma’s? Wil je weten welk programma het beste bij jouw leerdoelen aansluit? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag! Bekijk de leerdoelen en de inhoud van de training!

BTC-Communicatie-Service-Training_optimized
Corendon Hotels - Training
ROVE-Hotels-Dubai-Train-the-Trainer_optimized
LEERDOELEN
WAT GA JE LEREN?

Voorafgaand aan deze Train-de-Trainer training ontvang je een digitaal intake-formulier. Hierin vragen wij jou om alvast na te denken over wat je uit de training Train-de-Trainer (Operational) wilt halen. Welke ervaring heb je al? Wat doe jij in jouw rol als operationeel leidinggevende al heel erg goed, en waarin wil je nog verder ontwikkelen? Op een schaal van 1-10, hoe comfortabel ben je in het begeleiden en aansturen van jouw team tijdens briefings en vergaderingen? Met deze informatie zorgen we ervoor dat de training perfect aansluit op jouw leerbehoeften en doelen. Bij een in-company Train-de-Trainer training vindt ook een intake-gesprek plaats met de opdrachtgever en kijken we samen naar de invulling met persoonlijke ontwikkeling in de organisatie vanuit een breder perspectief. Hieronder tref je een beknopt overzicht aan van de leerdoelen bij deze training.

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING:
 • maak je van elke vergadering of teambriefing een leermoment;
 • weet jij als geen ander hoe je jouw team kunt motiveren;
 • werk je gestructureerd aan de persoonlijke ontwikkeling van jouw teamleden;
 • ben je in staat om zelf mini-trainingen te faciliteren;
 • kun je afdelingsdoelstellingen vertalen naar leerdoelen én leeractiviteiten;
 • ben je een expert in het geven (en ontvangen!) van feedback;
 • heb je praktische tools in handen om jouw team on-the-job te coachen.

Train-de-Trainer draagt bij aan ontwikkeling in vaardigheden en gedrag. Trainingen geven, interactie aangaan en improviseren leer je met de jaren. Voor een optimaal effect kan deze training aangevuld worden met 1-op-1 coaching. Wij coachen je dan ‘on-the-job’ tijdens het faciliteren van jouw training(en). Super effectief en leerzaam!

Sluiten deze leerdoelen perfect aan op wat je zoekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een in-company training Train-de-Trainer (Operational) (vanaf 8 tot maximaal 15 deelnemers). Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

ONDERWERPEN
Inhoud van de training

De training Train-de-Trainer (Operational) is een training gericht op de ontwikkeling van trainingsvaardigheden, specifiek voor toepassing ‘on-the-job’. De training is interactief en gebaseerd op ‘experience based learning’. Kortom: leren door te ervaren! Houd er rekening mee dat, voor deelname aan deze training, het doorlopen van de e-learning module verplicht is. Deze online training is bij deze training inbegrepen. Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste onderwerpen van de training. Bovendien is er veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden!

 • Context: De manager als trainer
 • Een actieplan per medewerker (will/skill matrix)
 • Van leiden naar faciliteren
 • Teamreflectie
 • Vraagtechniek & Luistervaardigheden
 • Omgaan met weerstand
 • Verbinding & vertrouwen
 • Teamdynamiek
 • Training 101 (tips & tricks)
 • Werkvormen voor on-the-job training
 • Ontwikkelen met een team-ontwikkelplan
Meer dan alleen een training

Een training is bij Traineroo onderdeel van een ‘learning journey‘. Bij alle open trainingen is standaard ‘Impact Level 1’ in de prijs inbegrepen. Je leest hier wat dat inhoudt. Indien je kiest voor een in-company training Train-de-Trainer (Operational) kan de learning journey geoptimaliseerd worden met aanvullende modules. Denk hierbij aan 1-op-1 coaching van één van onze Master Trainers tijdens jouw trainingen of workshops, een DISC training om meer inzicht te krijgen in gedrag of maatwerk ondersteuning bij de ontwikkeling van een training of workshop.

KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 1995 per deelnemer* (inclusief locatiekosten)

Wil je meer dan vier medewerkers laten deelnemen aan de training Train-de-Trainer (Operational)? Dan kun je deze training het beste ‘in-company’ laten plaatsvinden. Dit biedt bovendien extra mogelijkheden om de training specifiek aan te laten sluiten op de situatie in jouw organisatie en management-team. Ook kunnen we bestaande trainingen binnen de organisatie gebruiken als oefenmateriaal. Aan deze training kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen kunnen we de groep opsplitsen óf een extra trainer inzetten. Bij een in-company training kun je zelf de ‘learning journey’ bepalen. Wij bieden vier varianten aan welke, op basis van jouw wensen, nog verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld 1-op-1 coaching, hulp bij het opstellen van afdelingsplannen en strategiesessies.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’. Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden door een andere learning journey te kiezen.

MAATWERK TRAINING

Vanaf € 1995 per deelnemer* (inclusief locatiekosten)

Wil je de training echt hélemaal optimaal laten aansluiten op jouw leerdoelen en organisatiedoelstellingen? Wil je meer mensen in de organisatie opzetten voor succes in het faciliteren van trainingen? Dan ontwikkelen we graag een maatwerk training voor je. Al dan niet gebruik makend van bestaande content om kosten te besparen natuurlijk. Afhankelijk van de huidige situatie en de gewenste situatie bepalen we samen de leerdoelen. En op basis daarvan de meest optimale aanpak. Naast trainingen en workshops bieden we namelijk nog ruim 20 leeractiviteiten aan. Van e-learning tot virtuele trainingen. Van 1-op-1 coaching tijdens trainingen, op maat gemaakte trainingsmodules of zelfs de ontwikkeling en implementatie van jouw eigen corporate academy! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’, beperkte aanpassingen aan de inhoud van de training en aanvullende voorbereiding/inleving van onze trainer. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de training Train-de-Trainer (Operational)? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Train de Trainer - Training Trainingsvaardigheden

Vanaf €1995 per deelnemer*

2 dagen + opdrachten

Niveau: Advanced

Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn…

WAT DEELNEMERS VINDEN VAN
TRAIN-DE-TRAINER

Leerdoelen, onderwerpen. Lekker praktisch om te weten. Maar hoe ervaren onze deelnemers de training Train-de-Trainer eigenlijk? Lees hieronder ervaringen van deelnemers die deze training hebben gedaan. En de gemiddelde review-score die zij deze training hebben gegeven op basis van hun algehele ervaring, relevantie en professionaliteit van de trainer!

Dennis Masselink - Uitvoeringsbegeleider Traffic Service Nederland
Dennis Masselink
Uitvoeringsbegeleider

Het belangrijkste wat ik heb geleerd uit deze Train-de-Trainer training: oefening baart kunst! Tijdens deze training leer je op jezelf te vertrouwen en hoe je met behulp van vraagtechniek de juiste flow kunt faciliteren. Ook bij onverwachte opmerkingen en weerstand vanuit de groep. Zeer leerzame training!

Jeroen de Laat - Corporate Recruiter - Traffic Service Nederland
Jeroen de Laat
Corporate Recruiter

Terug naar de context! Hoe je ergens tegenaan kijkt is bepalend voor gedrag en inhoud, en daarmee het resultaat! Ik heb geleerd om het doseren van energie toe te passen in het geven van trainingen en presentaties. Tijdens deze training krijg je meer inzicht in hoe je communiceert en het effect daarvan op anderen. Eye-opener was het ondergeschikte belang van het onderwerp. Met de juiste vaardigheden kun je over elk onderwerp een training geven!

Bart Willems - Hoofd Planning bij Traffic Service Nederland
Bart Willems
Hoofd Planning

De train-de-trainer training was heel leerzaam. De vaardigheden die je leert kun je ook veel breder toepassen. Coachingstechnieken, vraagstelling, actief luisteren. Een pittige training waarin je waardevolle feedback krijgt op je eigen gedrag. Doorvragen, er zit vaak een vraag achter de vraag!

Chantal van Rodijnen - Traffic Service Nederland
Chantal van Rodijnen
Office Manager

Het waren twee topdagen! Ik heb geleerd om met meer zelfvertrouwen voor een groep te gaan staan. Vanuit automatisme stel ik vooral gesloten vragen. Ik heb geleerd om meer open vragen te stellen en het effect daarvan ervaren. Ook het toepassen van zelfreflectie en het kiezen van je mindset was nuttig. Een leerzame training, interessant en goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling!

Reno Meijs - Trainer Traffic Service Nederland
Reno Meijs
Projectmanager & Incompany Trainer

Met een kritisch blik kijken naar je eigen training skills, leerzaam en opbouwend! Ik vond met name de tips over het managen van energie en ‘experience-based’ leren (oefeningsvormen) erg leerzaam. Ook de feedback van de trainer en collega’s waren leerzaam. Minder mijn eigen mening centraal stellen en meer aandacht besteden aan de ‘waarom-vraag’. Top gedaan Jeroen!

Nicole Bon - Corendon Hotels - Group HR Director
Nicole Bon
Corendon Hotels & Resorts
Group HR Director

Passie, toewijding, reflectie en veel kennis van de hospitality branche maakte Jeroen de perfecte match om ons te begeleiden in de ontwikkeling en implementatie van de Corendon Experience. Door zijn resultaatgerichtheid én organisatiesensitiviteit slaagden Jeroen en zijn team erin om een zeer succesvol Casting Event op Curaçao te organiseren! Achter de schermen werkten we samen met Jeroen om onze experience blueprint verder vorm te geven, onze missie / visie aan te scherpen, te werken aan leiderschap en de gewenste gastbeleving. Met zijn pragmatische en uitdagende aanpak hebben zij ons geholpen om de juiste mensen te werven en de guest journey te ontwikkelen. De manier waarop Jeroen reflecteerde op gedrag was misschien nog wel het grootste geschenk voor ons als organisatie. Precies wat wij nodig hadden om stappen te zetten naar de toekomst.

Ralf Reuken - Algemeen Directeur Traffic Service Nederland
Ralf Reuken
Traffic Service Nederland
Algemeen Directeur

Samen met Jeroen hebben we het DNA van Traffic Service Nederland in kaart gebracht. Door de verbindende factor van Jeroen, hebben we binnen korte tijd, grote stappen gemaakt in het definiëren van onze identiteit. Jeroen is inspirerend, confronterend, maar vooral onmisbaar voor ons geweest. #zeerblijmethetresultaat

Felix Hillen - The Student Hotel - Kirsten Lang Traineroo Training Coaching Consultancy
Felix Hillen
The Student Hotel
Managing Director

Wat een plezier om met Kirsten samen te werken! Of het nu gaat om de implementatie van nieuwe systemen, het opzetten van een trainingsprogramma of het samenstellen van teams voor de opening van een nieuw hotel, Kirsten krijgt het elkaar. Ze leidde complexe projecten in onze zeer dynamische organisatie en bewaakte milestones, budgetten én kwaliteit. En dat allemaal op een ontspannen en leuke manier, waardoor er buy-in ontstaat van alle betrokkenen. Ik kan niet wachten op een volgend project!

Florinda Eletto - The Student Hotel - Kirsten Lang Traineroo Training Coaching Consultancy
Florinda Eletto
The Student Hotel
Regional Sales Director Europe

Kirsten is energiek en inspirerend. Ze heeft  uitgebreide kennis op het gebied van commerciële strategie, projectmanagement, training & coaching. Groter projecten beheert ze van A tot Z, waarbij ze verbindt met stakeholders op elk niveau in de organisatie. Van directie en management teams tot aan teamleiders en medewerkers op de werkvloer. Ze werkt zelfstandig maar is zeker ook een teamplayer. Kirsten is constructief en motiverend in haar werkwijze. Ze maakt het verschil in elke organisatie!

Guy Quirynen - Umamido Ramen Shop - Traineroo Culture Development
Guy Quirynen
Umamido
CEO / Founder

Bringing Jeroen van der Schenk from Traineroo.com to our company was like giving it a little electro shock. With their experience, keen understanding of our company culture and sheer enthusiasm, they guided us through identifying and solidifying our Umamido DNA. And start the process of incorporating it in the entire organisation. Aside the great impact this had for Umamido, I am most grateful for the amazing learning experiences Jeroen provided to some of Umamido’s key people in training. We look forward to the rest of process!

Yamina Ihadrine - Umamido - Train-the-Trainer at Traineroo.com
Yamina Ihadrine
Umamido Brussels
Manager

Jeroen van der Schenk from Traineroo.com guided me through my very first training session. He gave me tips and tricks that helped a lot. Because of his coaching, my first training session in front of a group of more than 15 participants was a great succes. I would highly recommend Traineroo.com to everyone who is looking for a Train-the-Trainer program that will boost positivity, triggers into action, an energizes!

Yentl Syoen - Umamido - Train-the-Trainer at Traineroo.com
Yentl Syoen
Umamido Ghent
Lead Manager

Learned a lot during the 2-day Train-the-Trainer training we had. Traineroo.com nows how to get the best out of people and helps you how to train a group of people, keep their interest (and how to make them quiet 😁). Had to step out of my comfortzone for, this but I’m proud that I did! Useful skills I can use everyday at my job. Looking forward for the next ones. Thank you Jeroen!

Leonardo Manco - Partnership Manager at The Social Hub
Leonardo Manco
The Social Hub
Partnership Manager

I had the pleasure to be trained by Jeroen during a 3-day session organized by The Social Hub to make me a trainer for newly hired colleagues. His leadership, charisma and empathy made the activities extremely useful, appealing and enjoyable. His direct and transparent approach, mixed with an enviable body and mimics control, kept everyone’s attention and involvement high for all 24 hours. He’s a real game changer!

Brandy Lena Verweij
Brandy Lena Verweij
The Social Hub
Community Host

Over a 3-day Train the Trainer program, I had the pleasure of being trained by Jeroen van der Schenk! This was one of the best training experiences I have had in a long time. I was fully engaged throughout the process through the captivating works of Jeroen and his team! His leadership, attentiveness, charisma and humour made all the activities interesting, digestible and enjoyable, and I now have the necessary skills to be a Trainer. Thank you for inspiring me, Jeroen!

Maria Munoz - Learning & Development Manager at The Social Hub
María Muñoz
The Social Hub
Learning & Development Manager

Annemarie Sanderink, The Social Hub
Annemarie Sanderink
The Social Hub
Community & Events Manager

Tabea Zappe - HRS
Tabea Zappe
HRS Group
Senior Manager Learning, Development & Culture

0
GEMIDDELDE BEOORDELING VAN DEZE TRAINING
JOUW LEARNING JOURNEY

Alvast een eerste uitgangspunt van Train-de-Trainer: Leren is een continue proces. Deelnemen aan deze 2-daagse training Train-de-Trainer (Operational) zal inspirerend, confronterend en leerzaam zijn. Als het goed is leer je nieuwe vaardigheden, doe je kennis op en wissel je ervaringen uit met andere deelnemers. Daarnaast vormt feedback en reflectie een belangrijk onderdeel van deze training. En dan… is het de bedoeling dat je het geleerde toepast in de praktijk. En dat is nog best lastig. Bij de meeste trainingen is de écht noodzakelijk verandering een gedragsverandering. En daar is meer voor nodig. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Naast een aantal samengestelde leerpaden (Impact Level 1 – 4) bieden we voor de training Train-de-Trainer (Operational) ruim 20 aanvullende modules aan. Standaard is deze training voorzien van het Impact Level 1 leerpad. Bekijk hieronder wat dat in houdt.

Na inschrijving ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor de training Train-de-Trainer (Operational). Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze Train-de-Trainer module in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden?

De training Train-de-Trainer (Operational) heeft leerdoelen. Maar wat wil jij eigenlijk uit de training halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wanneer is deze training voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de training. Zo sluit de training (nog) beter aan op jouw ontwikkelpunten!

Voor aanvang van de training ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform Traineroo.app. Hierin staat direct een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de training en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt tijdens de training. In het online leerplatform maak je ook alvast kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de 2-daagse training Train-de-Trainer (Operational) vindt plaats. Wij geloven dat mensen leren door te ervaren. Interactie, verbinding en reflectie vormen de basis van onze trainingen. En plezier. Omdat jezelf ontwikkelen natuurlijk vooral heel erg leuk is. Onze trainers zijn expert in het ‘managen’ van energieniveau en groepsdynamiek. Zaken die we jou natuurlijk ook gaan leren. Onze Train-de-Trainer trainingen worden uitsluitend gefaciliteerd door onze Master Trainers. Trainers met ruime (internationale) werkervaring als trainer / facilitator. Zij  kennen de klappen van de zweep! Daarom garanderen wij dat elke deelnemer, dus ook jij, de training na afloop beoordeelt met tenminste een dikke 8!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch als je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! En hopelijk ook in jouw DNA, want reflectie is onlosmakelijk verbonden aan jouw rol als trainer. Daarom evalueren we samen met jou de training Train-de-Trainer (Operational). Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw eigen ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Train-de-Trainer (Operational) afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning-Training-Mobile-App-and-Platform

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
TRAIN-DE-TRAINER

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Train-de-Trainer“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw managers. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.