Upselling in Retail

Verhoog de gemiddelde besteding met een klantgerichte benadering

Over de training Upselling in Retail

Jij als medewerker maakt het verschil in de winkel. Verkoop is slechts het resultaat van jouw klantgerichte benadering. En toch kun je dit resultaat actief beïnvloeden. En daarmee de gemiddelde besteding van per klant verhogen. Hoe bouw je (snel) een band van vertrouwen OP? De juiste verkoopvaardigheden én het plezier van pro-actief adviseren maken hierbij het verschil. Deze ééndaagse verkooptrainingUpselling in Retail‘ is geschikt voor medewerkers met direct klantcontact in de winkel of vanuit een service-afdeling.

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

De training Upselling in Retail is relevant voor medewerkers en leidinggevenden die direct contact hebben met klanten. Of dit nu in een kledingwinkel, bakkerij of bouwmarkt is. Upselling in Retail is ook zeer geschikt voor medewerkers die klanten telefonisch of online via email, whatsapp of chat te woord staan. Bekijk de leerdoelen en de inhoud van de training!

BTC-Communicatie-Service-Training_optimized
Le Pain Quotidien Training Coaching Management Leadership
Corendon-Hotels-Service-Training-Traineroo-4
LEERDOELEN
WAT GA JE LEREN?

Voorafgaand aan de training ontvang je een digitaal intake-formulier. Hierin vragen wij jou om alvast na te denken over wat je uit deze verkooptraining wilt halen. Zo zorgen we ervoor dat de training Upselling in Retail perfect aansluit op jouw individuele behoeften en leerdoelen.

Na afloop van deze training:
 • ben je in staat om snel inzicht te verkrijgen in behoeften van de klant;
 • adviseer je klanten met meer vertrouwen én plezier;
 • ben je gegroeid in pro-actief verkopen en in staat daarmee de omzet te verhogen;
 • kun je producten omschrijven in kenmerken én voordelen voor de klant;
 • werk je planmatig(er) aan het optimaliseren van verkoop en rendement.

Sluiten deze leerdoelen perfect aan op wat je zoekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een in-company training Upselling in Retail (vanaf 5 tot maximaal 15 deelnemers). Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

ONDERWERPEN
Inhoud van de training

De training Upselling in Retail is een verkooptraining met een specifieke focus op upselling of méér-verkoop. De training is interactief en gebaseerd op ‘experience based learning’. Kortom: leren door te ervaren! Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste onderwerpen van deze verkooptraining. Daarnaast is er veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden.

 • Wat is Upselling?
 • Het potentieel van Upselling
 • Omzet versus Marge
 • Verkoopvaardigheden
 • Vertrouwen kun je bouwen
 • Vraagtechniek en behoeftenanalyse
 • Modulair verkopen, stap voor stap
 • Het belang van plezier in Upselling
 • Upselling = voorbereiden!
Meer dan alleen een training

Een training is bij Traineroo onderdeel van een ‘learning journey‘. Bij alle open trainingen is standaard ‘Impact Level 1’ in de prijs inbegrepen. Je leest hier wat dat inhoudt. Indien je kiest voor een in-company training Upselling in Retail kan de learning journey geoptimaliseerd worden met aanvullende modules.

KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 151,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je meer dan vier winkelmedewerkers laten deelnemen aan de training Upselling in Retail? Dan kun je deze training het beste ‘in-company’ laten plaatsvinden. Aan deze training kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen kunnen we de groep opsplitsen óf een extra trainer inzetten. Bij een in-company training kun je zelf de ‘learning journey’ bepalen. Wij bieden vier varianten aan welke, op basis van jouw wensen, nog verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld on-the-job coaching of een mystery visit.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’. Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden door een andere learning journey te kiezen. 

MAATWERK TRAINING

Vanaf € 205,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je de training voor het team in jouw winkel echt optimaal laten aansluiten op jouw leerdoelen? Dan ontwikkelen we graag een maatwerk training voor je. Al dan niet gebruik makend van bestaande content om kosten te besparen natuurlijk. Afhankelijk van de huidige situatie en de gewenste situatie bepalen we samen de leerdoelen. En op basis daarvan de meest optimale aanpak. Naast trainingen en workshops bieden we namelijk nog ruim 20 leeractiviteiten aan. Van e-learning tot virtuele trainingen. Van mystery visits tot gamification opdrachten en on-the-job coaching. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’, beperkte aanpassingen aan de inhoud van de training en aanvullende voorbereiding/inleving van onze trainer. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de training Upselling in Retail? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Upselling in Retail Verkoop Training

Vanaf €151 per deelnemer*

1 dag + e-learning

Basis Training

Jij bepaalt zelf of jouw klant een leuke klant wordt…

JOUW LEARNING JOURNEY

Leren is een continue proces. Deelnemen aan een ééndaagse training Upselling in Retail zal inspirerend zijn. Als het goed is leer je wat nieuwe vaardigheden, doe je kennis op en wissel je ervaringen uit met andere deelnemers. En dan… is het de bedoeling dat je het geleerde toepast in de praktijk. En dat is nog best lastig. Bij de meeste trainingen is de écht noodzakelijk verandering een gedragsverandering. En daar is meer voor nodig. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Naast een aantal samengestelde leerpaden (Impact Level 1 – 4) bieden we voor de training Upselling in Retail ruim 20 aanvullende modules aan. Standaard is deze training voorzien van het Impact Level 1 leerpad. Bekijk hieronder wat dat in houdt.

Na inschrijving ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor de training Upselling in Retail. Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze verkooptraining in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden?

De training Upselling in Retail heeft leerdoelen. Maar wat wil jij eigenlijk uit de training halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wanneer is deze training voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de training. Zo sluit de training (nog) beter aan op jouw ontwikkelpunten!

Voor aanvang van de training ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform Traineroo.app. Hierin staat direct een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de training en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt tijdens de training. In het online leerplatform maak je ook meteen kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de ééndaagse verkooptraining Upselling in Retail vindt plaats.  Wij geloven dat mensen leren door te ervaren. Interactie, verbinding en reflectie vormen de basis van onze trainingen. En plezier. Omdat jezelf ontwikkelen natuurlijk vooral heel erg leuk is. Onze trainers zijn expert in het ‘managen’ van energieniveau en groepsdynamiek. Daarom garanderen wij dat elke deelnemer de training na afloop beoordeelt met tenminste een dikke 8!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch als je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! Daarom evalueren we samen met jou de training Upselling in Retail. Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw eigen ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Upselling in Retail afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning Platform - Social Mobile Learning Online

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
VERKOOP & ACCOUNT MANAGEMENT

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Verkoop & Accountmanagement“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw team. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.