Adviserend Verkopen

OMDAT VERBINDING EN VERTROUWEN BELANGRIJKER IS DAN ALLEEN PRODUCTKENNIS

Over de training Adviserend Verkopen

Adviserend Verkopen, wat is dat eigenlijk? De directeur van een grote autoimporteur zei ons ooit: Wij nemen geen medewerkers meer aan van de IVA (Automotive opleider) in Driebergen. Als er al een keer een klant de showroom in komt lopen heb ik meer aan iemand die écht contact kan maken dan aan een verkoper met veel verstand van auto’s“. Het is een tendens gebleken. De (commerciële) wereld om ons heen verandert. Klanten verwachten steeds meer, ook in klantbeleving. Onderzoek toont aan dat 86% van de consumenten bereid is om meer te betalen voor hetzelfde product met een betere beleving. Laat dat even op je inwerken. Dan het volgende feit uit het onderzoek: 49% van de kopers doet aanvullende (impuls)aankopen bij het ervaren van persoonlijke service.

We kunnen stellen dat er een transitie plaats vindt van productgerichte verkoop naar oplossingsgerichte verkoop. Wanneer je adviserend verkoopt richt je je op de meerwaarde van jouw merk of product en laat je zien welke oplossing jij kunt bieden aan de klant. Om dit te kunnen doen is verbinding en vertrouwen van essentieel belang. De training Adviserend verkopen is bijzonder effectief als je verkoopgesprekken naar een meer onderscheidend niveau wilt brengen.

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

De training Adviserend Verkopen is relevant voor medewerkers die direct contact hebben met klanten in een commerciële omgeving. Of dit nu in een winkel, een autobedrijf, een accountancy kantoor of restaurant is. Adviserend Verkopen is ook zeer geschikt voor medewerkers die klanten telefonisch of online via email, whatsapp of chat te woord staan. Hier geldt een deels andere aanpak voor die óók tijdens de training behandeld wordt. Bekijk de leerdoelen en de inhoud van de training!

SIXT-Car-Rental-Training-Leadership-Escape-Room-1_optimized
Le-Pain-Quotidien-Train-the-Trainer-2_optimized
LEERDOELEN
WAT GA JE LEREN?

Voorafgaand aan de training ontvang je een digitaal intake-formulier. Hierin vragen wij jou om alvast na te denken over wat je uit deze verkooptraining wilt halen. Zo zorgen we ervoor dat de training Adviserend Verkopen perfect aansluit op jouw individuele behoeften en leerdoelen.

Na afloop van deze training:
 • maak je een onderscheid tussen productgericht- en oplossingsgericht verkopen;
 • ben je in staat om snel inzicht te verkrijgen in behoeften van de klant;
 • heb je geleerd hoe je snel en effectief contact maakt;
 • adviseer je klanten met meer vertrouwen én plezier;
 • ken je de ins- en outs van verkoop-, communicatie- en onderhandelingsvaardigheden;
 • zijn (prijs)bezwaren en weerstand middelen geworden om deals te sluiten;
 • kun je pitchen als geen ander; en
 • werk je planmatig(er) aan het optimaliseren van verkoop en rendement.

Sluiten deze leerdoelen perfect aan op wat je zoekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een in-company training Adviserend Verkopen (vanaf 5 tot maximaal 15 deelnemers). Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

ONDERWERPEN
Inhoud van de training

De training Adviserend Verkopen is een verkooptraining met een sterke focus op verbinden en vertrouwen opbouwen. De training is interactief en gebaseerd op ‘experience based learning’. Kortom: leren door te ervaren! Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste onderwerpen van deze verkooptraining. Daarnaast is er veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden.

 • Context: Van verkopen naar helpen met kopen
 • De behoefte achter de behoefte
 • De grondbeginselen van Adviserend Verkopen (Solution Selling)
 • Communicatievaardigheden
 • Contact maken & Verbinden
 • Verhalen verkopen beter dan visitekaartjes
 • De 10 stappen van Adviserend Verkopen
 • Omgaan met bezwaren en weerstand
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Side-stepping
 • Deal!
Meer dan alleen een training

Een training is bij Traineroo onderdeel van een ‘learning journey‘. Bij alle open trainingen is standaard ‘Impact Level 1’ in de prijs inbegrepen. Je leest hier wat dat inhoudt. Indien je kiest voor een in-company training Adviserend Verkopen kan de learning journey geoptimaliseerd worden met aanvullende modules.

KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 178,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je meer dan vier medewerkers laten deelnemen aan de training Adviserend Verkopen? Dan kun je deze training het beste ‘in-company’ laten plaatsvinden. Aan deze training kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen kunnen we de groep opsplitsen óf een extra trainer inzetten. Bij een in-company training kun je zelf de ‘learning journey’ bepalen. Wij bieden vier varianten aan welke, op basis van jouw wensen, nog verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld on-the-job coaching of een mystery visit.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’. Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden door een andere learning journey te kiezen. 

MAATWERK TRAINING

Vanaf € 231,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je de training voor het team in jouw bedrijf echt optimaal laten aansluiten op jouw leerdoelen? Dan ontwikkelen we graag een maatwerk training voor je. Al dan niet gebruik makend van bestaande content om kosten te besparen natuurlijk. Afhankelijk van de huidige situatie en de gewenste situatie bepalen we samen de leerdoelen. En op basis daarvan de meest optimale aanpak. Naast trainingen en workshops bieden we namelijk nog ruim 20 leeractiviteiten aan. Van e-learning tot virtuele trainingen. Van mystery visits tot gamification opdrachten en on-the-job coaching. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’, beperkte aanpassingen aan de inhoud van de training en aanvullende voorbereiding/inleving van onze trainer. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de training Adviserend Verkopen? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Training Adviserend Verkopen Verkooptraining - Traineroo

1 dag + e-learning

Niveau: Advanced

Opportunities don’t happen. You create them…

JOUW LEARNING JOURNEY

Leren is een continue proces. Deelnemen aan een ééndaagse training Adviserend Verkopen zal inspirerend zijn. Je leert nieuwe vaardigheden, krikt je kennis op en wisselt ervaringen uit met andere deelnemers. En dan… is het de bedoeling dat je het geleerde toepast in de praktijk. En dat is nog best lastig. Bij de meeste trainingen is de écht noodzakelijk verandering een gedragsverandering. En daar is meer voor nodig. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Naast een aantal samengestelde leerpaden (Impact Level 1 – 4) bieden we voor de training Adviserend Verkopen ruim 20 aanvullende modules aan. Standaard is deze training voorzien van het Impact Level 1 leerpad. Bekijk hieronder wat dat in houdt.

Na inschrijving ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor de training Adviserend Verkopen. Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze verkooptraining in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden?

De training Adviserend Verkopen heeft leerdoelen. Maar wat wil jij eigenlijk uit de training halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wanneer is deze training voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de training. Zo sluit de training (nog) beter aan op jouw ontwikkelpunten!

Voor aanvang van de training ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform Traineroo.app. Hierin staat direct een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de training en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt tijdens de training. In het online leerplatform maak je ook meteen kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de ééndaagse verkooptraining Adviserend Verkopen vindt plaats.  Wij geloven dat mensen leren door te ervaren. Interactie, verbinding en reflectie vormen de basis van onze trainingen. En plezier. Omdat jezelf ontwikkelen natuurlijk vooral heel erg leuk is. Onze trainers zijn expert in het ‘managen’ van energieniveau en groepsdynamiek. Daarom garanderen wij dat elke deelnemer de training na afloop beoordeelt met tenminste een dikke 8!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch als je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! Daarom evalueren we samen met jou de training Adviserend Verkopen. Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw eigen ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Adviserend Verkopen afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning-Training-Mobile-App-and-Platform

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
VERKOOP & ACCOUNT MANAGEMENT

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Verkoop & Accountmanagement“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw team. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.