Traineroo Blog

Persoonlijke ervaringen, opinie & inspirerende verhalen!

Je moet ze wel flink confronteren, hoor Niño.
Vertel ze maar eens haarfijn hoe het zit.
Echt, confronteer ze maar stevig.
Haal ze maar door de wasstraat.
Het is nodig.

Ken je flow? Weet je hoe het voelt? Ken je het gevoel dat je alleen maar met de taak die voor je ligt bezig bent? Dat is flow. Flow is de hoogste productieve staat en dit is cruciaal om maximaal productief te worden. In flow komen is niet zo moeilijk.

Kwetsbaar vertrouwen vraagt om voorbeeldgedrag vanuit leiderschap. Wanneer je je als leider kwetsbaar op durft te stellen is dat indirect een uitnodiging aan het hele team om hetzelfde te doen. Dit geldt overigens niet alleen voor vertrouwen, maar voor elk gewenst gedrag. Doe het zelf (voor) en de kans is groot dat anderen het ook gaan doen.

We have known all along that to get any semblance of a culture going within an organization, the first and foremost requirement is to create a Culture of Trust. Nothing more can provide a base as strong as trust for any company culture to grow and prosper. Why? Because apart from the thousands of researches which have demonstrated this, human nature is it’s biggest supporter…

Alle trainers hebben ermee te maken: je ontmoet elke dag weer nieuwe mensen. Het verbinden met deelnemers tijdens een training is een fundamenteel onderdeel van het leerproces. Het gebruik van de naam wanneer je iemand aanspreekt draagt bij aan dit gevoel van verbinding en betrokkenheid. Maar als je zoveel mensen voorbij ziet komen, hoe onthoud je dan al die namen?

Wanneer je processen efficiënter wilt inrichten is automatisering een logische stap. De urgentie om invulling te geven aan deze automatisering heeft door COVID-19 een enorme boost gekregen. Bij het in gebruik nemen van nieuwe software komt echter nogal wat kijken. Het implementeren van software en nieuwe systemen vraagt veel van een organisatie. Hoe zorg je ervoor dat jouw implementatieproject succesvol verloopt?

Uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos blijkt dat 1 op de 3 mensen meer stress ervaart sinds de uitbraak van het coronavirus. Bij jongeren is dit zelfs 40%. Een beetje stress is niet erg. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn! Onze expert op het gebied van vitaliteit, Fons van den Bemd, deelt 10 tips om meer structureel te ontspannen.

Many organizations and leaders face the conundrum of simplicity versus complexity on a daily basis – though even with the best intention of keeping things simple, complexity seeps it’s way in. As I started my research on this topic, I realized that simplicity and its importance to an organization has been written since the late 90s but majority of the case studies where organizations grappled with simplicity were from that period or after. So, I started deep-diving as to why organizations are unable to embrace simplicity as a norm and some interesting insights came up.

Een nieuw bedrijf opstarten in spannend en leuk! Van scratch af aan beginnen, nieuwe concepten ontwikkelen met de gewenste klant- en deelnemerbeleving als uitgangspunt. De waardenetwerk-structuur van Traineroo biedt enorm veel vrijheid, inspiratie en slagkracht. En vraagt tegelijkertijd om een schaalbare aanpak als het gaat om ‘operational excellence’. Hoe kunnen wij vanuit Traineroo onze trainers hierin optimaal faciliteren? Wij besteden namelijk onze tijd namelijk graag aan dat wat er écht toe doet: waardevolle contactmomenten met jou als deelnemer of opdrachtgever. En wat minder graag aan administratieve rompslomp.

Ik weet het. Het is een saaie titel. Maar het geeft wel aan waar dit bericht over gaat: de maatregelen die wij bij Traineroo treffen om besmetting te voorkomen tijdens trainingen en workshops. En ik ga meteen duidelijk zijn: de meest veilige oplossing is natuurlijk om iedereen thuis te laten blijven. Voor de ontwikkeling van medewerkers kunnen we ons dan beperken tot e-learning en virtual classrooms. En dat werkt eigenlijk best goed is mijn ervaring. De bezwaren in mijn eigen hoofd om er niet aan te hoeven geloven bleken grotendeels onterecht. En toch: een training is zoveel meer dan kennisoverdracht.

Het belang van een onderscheidende Customer Experience (CE) en het opbouwen van een loyaal klantenbestand is inmiddels doorgedrongen in zo ongeveer elke sector. Maar wat is de relatie tussen deze twee thema’s precies? In het onderzoek naar de “Paradox of Delight” komen we tot nieuwe inzichten en uitgangspunten. 

Aandacht voor gastvrijheid! We horen het bijna elke dag in ons werk als trainer. Natuurlijk omdat we met onze hospitality achtergrond een sterke focus hebben op alles wat met gastvrijheid en klantbeleving te maken heeft. Maar ook in andere branches is het een belangrijk thema. “We moeten iets met gastvrijheid.” Ja. En dan? Wat ga je dan (anders) doen? Hoe ga je de aandacht op gastvrijheid vestigen? Hoe zorgen we…

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.