Revenue Management Basics

MAAK KENNIS MET REVENUE MANAGEMENT!

Over de training REVENUE MANAGEMENT BASICS

Revenue Management kennen we vooral vanuit de hotel- en luchtvaartindustrie. En meer specifiek van de dynamische prijsstructuur. Revenue Management kan echter in veel andere sectoren prima toegepast worden om het rendement te optimaliseren. Uitgangspunt is een vergankelijk product of dienst. Denk daarbij aan supermarkten en mensen die diensten aanbieden. Zoals bijvoorbeeld een trainer of een accountant. Maar ook in een restaurant, vergadercentrum of de werkplaats van een autobedrijf kun je prima met de principes van Revenue Management werken. Of zelfs in de (wegen)bouwsector. Wil jij meer weten over Revenue Management en Yield Management, en leren hoe jij dit in jouw bedrijf kunt toepassen? Wil jij het rendement uit jouw product of dienst optimaliseren? Dan is de training Revenue Management Basics perfect voor jou!

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

De training Revenue Management Basics is geschikt voor medewerkers en leidinggevenden die het rendement in hun bedrijf of afdeling willen optimaliseren. Of je nu werkzaam bent in een hotel, restaurant, supermarkt of zelfstandig trainer bent. Je hoeft geen rekenkundig wonder te zijn. De voorbeelden zullen herkenbaar zijn en onze ervaren Revenue Management trainers helpen jou om inzicht te krijgen in mogelijkheden voor toepassing in jouw bedrijf. Twijfel je of deze training geschikt is voor jou? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag! Bekijk de leerdoelen en de inhoud van de training!

Emaar-Hospitality-Coaching-Leadership-Training_optimized
Train-the-Trainer Training Skills Training
VOPAK-Team-Training-Customer-Service_optimized
LEERDOELEN
WAT GA JE LEREN?

Voorafgaand aan de training ontvang je een digitaal intake-formulier. Hierin vragen wij jou om na te denken over wat je uit deze Revenue Management training willen halen. Zo zorgen we ervoor dat de training Revenue Management Basics perfect aansluit op jouw individuele leerdoelen.

Na afloop van deze training:
 • ben je bekend met basisprincipes van Revenue Management;
 • kun je het gedachtengoed van Revenue Management vertalen naar jouw eigen bedrijf of afdeling;
 • ben je in staat om berekeningen uit te voeren om het eigen succes te meten;
 • ben je je (nog meer) bewust van het belang van bijhouden van data;
 • kun je een goed onderbouwde prijsstrategie formuleren;
 • ben je bekend met de basisprincipes van fore-casting;
 • heb je een stappenplan om Revenue Management in jouw eigen organisatie te implementeren.

Indien gewenst kan deze training aangevuld worden met in-company begeleiding en advies bij het ontwikkelen en implementeren van een Revenue Management strategie.

Sluiten deze leerdoelen perfect aan op wat je zoekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een in-company training Revenue Management Basics (vanaf 2 tot maximaal 15 deelnemers). Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

ONDERWERPEN
Inhoud van de training

De training Revenue Management Basics is een commerciële training met een strategische insteek. De training is interactief en gebaseerd op ‘experience based learning’. Kortom: leren door te ervaren! Houd er rekening mee dat, voor deelname aan deze training, het doorlopen van de e-learning module ‘De basisprincipes van Revenue Management’ verplicht is. Deze online training is bij deze training inbegrepen. Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste onderwerpen van de training. Bovendien is er veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden!

 • Het ontstaan van Revenue Management
 • Revenue Management versus Yield Management, wat is het verschil?
 • Forecasten (voorspellen van toekomstige bezetting/omzet)
 • Dynamic Pricing (dynamische prijzen hanteren)
 • Meten is weten (Yield%, AvRR, RevPaR, RevPaS, RevPaM en nog véél meer…)
 • Data verzamelen & verwerken
 • Creëeren van een Revenue Management Cultuur
 • Zo faciliteer je een Yield Meeting
 • Revenue Management & Communicatie (intern én met klanten!)
Meer dan alleen een training

Een training is bij Traineroo onderdeel van een ‘learning journey‘. Bij alle open trainingen is standaard ‘Impact Level 1’ in de prijs inbegrepen. Je leest hier wat dat inhoudt. Indien je kiest voor een in-company training Revenue Management Basics kan de learning journey geoptimaliseerd worden met aanvullende modules.

KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 151,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je meer dan vier medewerkers laten deelnemen aan de training Revenue Management Basics? Dan kun je deze training het beste ‘in-company’ laten plaatsvinden. Dit biedt bovendien extra mogelijkheden om de training specifiek aan te laten sluiten op de situatie in jouw organisatie en markt/doelgroep. Aan deze training kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen kunnen we de groep opsplitsen óf een extra trainer inzetten. Bij een in-company training kun je zelf de ‘learning journey’ bepalen. Wij bieden vier varianten aan welke, op basis van jouw wensen, nog verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld on-the-job coaching of een mystery visit.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’. Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden door een andere learning journey te kiezen. 

MAATWERK TRAINING

Vanaf € 205,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

Wil je de training echt hélemaal optimaal laten aansluiten op jouw leerdoelen en organisatiedoelstellingen? Dan ontwikkelen we graag een maatwerk training voor je. Al dan niet gebruik makend van bestaande content om kosten te besparen natuurlijk. Afhankelijk van de huidige situatie en de gewenste situatie bepalen we samen de leerdoelen. En op basis daarvan de meest optimale aanpak. Naast trainingen en workshops bieden we namelijk nog ruim 20 leeractiviteiten aan. Van e-learning tot virtuele trainingen. Van mystery visits tot gamification opdrachten en on-the-job coaching. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’, beperkte aanpassingen aan de inhoud van de training en aanvullende voorbereiding/inleving van onze trainer. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de training Revenue Management Basics? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Training Revenue Management Yield Management - Traineroo

Vanaf €151 per deelnemer*

1 dag + e-learning

Basis Training

Verkoop het juiste product aan de juiste klant voor de juiste prijs op het juiste moment via het juiste kanaal.

JOUW LEARNING JOURNEY

Leren is een continue proces. Deelnemen aan een ééndaagse training Revenue Management Basics zal inspirerend zijn. Als het goed is leer je wat nieuwe vaardigheden, doe je kennis op en wissel je ervaringen uit met andere deelnemers. En dan… is het de bedoeling dat je het geleerde toepast in de praktijk. En dat is nog best lastig. Bij de meeste trainingen is de écht noodzakelijk verandering een gedragsverandering. En daar is meer voor nodig. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Naast een aantal samengestelde leerpaden (Impact Level 1 – 4) bieden we voor de training Revenue Management Basics ruim 20 aanvullende modules aan. Standaard is deze training voorzien van het Impact Level 1 leerpad. Bekijk hieronder wat dat in houdt.

Na inschrijving ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor de training Revenue Management Basics. Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze verkooptraining in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden?

De training Revenue Management Basics heeft leerdoelen. Maar wat wil jij eigenlijk uit de training halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wanneer is deze training voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de training. Zo sluit de training (nog) beter aan op jouw ontwikkelpunten!

Voor aanvang van de training ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform Traineroo.app. Hierin staat direct een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de training en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt tijdens de training. In het online leerplatform maak je ook alvast kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de ééndaagse verkooptraining Revenue Management Basics vindt plaats. Wij geloven dat mensen leren door te ervaren. Interactie, verbinding en reflectie vormen de basis van onze trainingen. En plezier. Omdat jezelf ontwikkelen natuurlijk vooral heel erg leuk is. Onze trainers zijn expert in het ‘managen’ van energieniveau en groepsdynamiek. En hebben bovendien allemaal ruime werkervaring in de horeca zodat ze de klappen van de zweep kennen. Daarom garanderen wij dat elke deelnemer de training na afloop beoordeelt met tenminste een dikke 8!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch als je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! Daarom evalueren we samen met jou de training Revenue Management Basics. Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw eigen ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Revenue Management Basics afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning Platform - Social Mobile Learning Online

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
VERKOOP & ACCOUNT MANAGEMENT

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Verkoop & Accountmanagement“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw horeca-helden. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.