Van Strategie naar Afdelingsplan

OMDAT STRATEGIE ZONDER ACTIE SLECHTS EEN DROOM IS

Over de training “VAN STRATEGIE NAAR AFDELINGSPLAN”

Een strategie voor de komende 10 jaar? Inmiddels weten we allemaal dat dát niet meer werkt. De wereld verandert in rap tempo. Uitgangspunten van ondernemerschap in de 21e eeuw: kort op de bal, met regelmaat herijken van visie en strategie, verantwoordelijkheid én bevoegdheden daar leggen waar ze horen (de omgekeerde organisatiepiramide). En jouw team actief betrekken bij het realiseren van de doelen vanuit een gemeenschappelijke context! Tijdens de 2-daagse training Van Strategie naar Afdelingsplan (kick-off training + praktijkopdrachten + final training) helpen wij afdelingshoofden en/of teams om de strategie van de organisatie te vertalen naar een afdelingsplan met concrete acties gekoppeld aan (afdelings) KPI’s.

Zijn de strategische kaders en doelstellingen voor de organisatie bepaald en wil je jouw teams / afdelingen helpen om de vertaalslag naar de werkpraktijk te maken? Wij gaan met jouw afdelingshoofden en/of teams aan de slag om de strategie via een vast format te vertalen naar een afdelingsplan. Met de juiste structuur en energie voorkomen wij dat het afdelingsplan een papieren tijger wordt. Daarnaast helpen we de deelnemers met het verkrijgen van commitment op hun afdelingsplan en het (meer) aansturen op doelstellingen. Benieuwd of de training Van Strategie naar Afdelingsplan iets voor jouw team is? Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!

DOELGROEP
Voor wie is deze training?

De training Van Strategie naar Afdelingsplan is speciaal ontwikkeld voor afdelingshoofden en operationele teams die functioneren in een grotere organisatie. Idealiter wordt deze training als in-company training aangeboden en nemen alle afdelingen binnen jouw organisatie hieraan deel. Hiermee creëer je consistentie in de opzet van afdelingsplannen, kunnen afdelingshoofden elkaar tijdens de uitvoering ondersteunen en sluiten de doelstellingen én KPI’s aan op de strategie en doelstellingen van de organisatie.

Heb je een vraag over de training Van Strategie naar Afdelingsplan? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag! Bekijk de leerdoelen en de inhoud van de training!

Selina Hotels - Leadership Training - Train-the-Trainer
Emaar-Hospitality-Coaching-Leadership-Training_optimized
Revenue-Management-Training-1_optimized
LEERDOELEN
WAT GA JE LEREN?

Voorafgaand aan deze training vindt er een intake-gesprek plaats met de opdrachtgever. Hierin bespreken we de organisatiestructuur, de strategie en doelstellingen van de organisatie en de opzet van de 2-daagse training Van Strategie naar Afdelingsplan. Dit intake gesprek is belangrijk omdat we vanuit de bedrijfseigen casuïstiek werken in deze training. Daarnaast ontvangen de deelnemers voor aanvang van de training een digitaal intake-formulier. Met de input vanuit het intake gesprek en de intake-surveys zorgen wij ervoor dat de training perfect aansluit op de doelstellingen van de training.

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING:
 • hebben de deelnemers de strategie van de organisatie vertaald naar een concreet plan voor de eigen afdeling met heldere (sub)doelstellingen;
 • zijn de (sub)doelstellingen verder uitgewerkt in concrete actiepunten met een jaarplanning;
 • kunnen de deelnemers, binnen de context van de strategie van de organisatie, hun eigen afdelingsplan met enthousiasme presenteren;
 • hebben de deelnemers handvatten gekregen om actief te sturen op het realiseren van de omschreven doelstellingen;
 • is er een éénduidige werkwijze in de organisatie voor het opzetten van afdelingsplannen;

De training Van Strategie naar Afdelingsplan draagt bij aan meer structuur in het realiseren van doelstellingen. Voor een optimaal effect kan deze training aangevuld worden met 1-op-1 coaching of teamcoaching. Tijdens deze coaching sessies helpen wij deelnemers met hinderenissen die zij ervaren bij het realiseren van hun doelstellingen uit het afdelingsplan. Waar nodig helpen wij hen ook om bij te sturen.

Sluiten deze leerdoelen aan op wat je zoekt? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor een in-company training Van Strategie naar Afdelingplan (vanaf 4 tot maximaal 12 deelnemers). Heb je (deels) andere leerdoelen? Wij adviseren je graag over een maatwerk training. Helemaal toegespitst op jouw team, organisatie en leerdoelen!

ONDERWERPEN
Inhoud van de training

Tijdens de training Van Strategie naar Afdelingsplan helpen wij de deelnemers om de strategie en doelstellingen van hun organisatie te vertalen naar een doordacht en haalbaar afdelingsplan met (sub)doelstellingen en KPI’S. De training is verdeeld over 2 dagen. Tijdens de 1e trainingsdag (kick-off) werken we aan de ontwikkeling van het afdelingsplan met concrete doelstellingen en KPI’s. We besteden dan ook aandacht aan het communiceren van het afdelingsplan. Na de 1e trainingsdag krijgen de deelnemers de opdracht om hun afdelingsplan met het eigen team te bespreken en indien nodig aanpassingen door te voeren. De 2e trainingsdag staat in het teken van het presenteren van de afdelingsplannen (Hoe presenteer je een plan om te enthousiasmeren?) en besteden we aandacht aan de implementatie van het plan in de praktijk..

Voor aanvang van de 1e trainingsdag doorlopen de deelnemers een e-learning module. Deze online training is bij deze training inbegrepen en zorgt ervoor dat de deelnemers over de kennis beschikken om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan met de eigen plannen.. Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste onderwerpen van de training. Aangezien deze training alleen als in-company training aangeboden wordt is er volop ruimte voor vragen vanuit de deelnemers.

 • Context: over strategie, doelstellingen en KPI’s;
 • De organisatie strategie en doelstellingen als uitgangspunt;
 • Het Afdelingsplan Canvas;
 • Formuleren van doelstellingen en KPI’s;
 • Activiteiten plan;
 • Het belang van mindset;
 • Inspirerend presenteren;
 • Van doelen naar doen;
 • Meten is weten;
 • Intervisie als communicatievorm;
 • Kortcyclisch aansturen;
Meer dan alleen een training

Een training is bij Traineroo onderdeel van een ‘learning journey‘. Bij deze in-company training is ‘Impact Level 1’ in de prijs inbegrepen. Je leest hier wat dat inhoudt. De learning journey kan nog verder geoptimaliseerd worden met aanvullende modules. Denk hierbij aan teamcoaching of 1-op-1 coaching van de afdelingshoofden.

KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 405,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

De 2-daagse training Van Strategie naar Afdelingsplan wordt uitsluitend als in-company training aangeboden, Hierdoor kunnen wij de training specifiek aan laten sluiten op de strategie en doelstellingen van jouw organisatie. Aan deze training kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen of deze training met meerdere teams wilt laten plaatsvinden, dan kunnen we de groep opsplitsen óf een extra trainer inzetten. Bij deze in-company training kun je zelf de ‘learning journey’ bepalen. Wij bieden vier varianten aan welke, op basis van jouw wensen, nog verder uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld 1-op-1 coaching.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 12 medewerkers, inclusief de learning journey ‘Impact Level 1’. Wil je (nog) meer resultaat uit de training halen? Je kunt het leertraject uitbreiden door een andere learning journey te kiezen.

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de training Van Strategie naar Afdelingsplan? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

 • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
 • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Training Van Strategie naar Afdelingsplan - Traineroo

Vanaf €405 per deelnemer*

2 dagen + e-learning

Niveau: Advanced

Jeroen van der Schenk | Senior Trainer - Founder of Traineroo Talent Development
Jeroen van der Schenk
Master Trainer - Founder
Miriam Tol - Training Traineroo Talent Development 6 Profiel
Miriam Tol
Trainer / Coach

Setting a goal is not the main thing. It is deciding how you will go about achieving it and staying with that plan…

JOUW LEARNING JOURNEY

Leren is een continue proces. Deelnemen aan deze 2-daagse training Van Strategie naar Afdelingsplan zal inspirerend, confronterend en leerzaam zijn. We helpen je met de structuur van jouw afdelingsplan, de vertaling van strategie en doelstellingen naar concrete acties voor jouw afdeling én voorzien je van advies om het plan met jouw team te realiseren. Echter: een plan is slechts een plan totdat je er wat mee doet. En dat is nog best lastig. Naast handige tips & tricks om de strategie en jouw afdelingsplan levend te krijgen en houden binnen het team is het vooral belangrijk dat jij hierin een voorbeeld bent. Met vertrouwen aanstuurt, reflecteert. Daarom werken we bij Traineroo met ‘learning journeys‘ of ‘leerpaden’. Naast een aantal samengestelde leerpaden (Impact Level 1 – 4) bieden we voor de training Van Strategie naar Afdelingsplan ruim 20 aanvullende modules aan. Standaard is deze training voorzien van het Impact Level 1 leerpad inclusief een aanvullende praktijkopdracht tussen de twee trainingsdagen. Bekijk hieronder wat dat in houdt.

Na inschrijving ontvang je een gepersonaliseerde uitnodiging voor de 2-daagse training Van Strategie naar Afdelingsplan. Naast de praktische informatie zoals de datum, tijden en locatie besteden we vooral aandacht aan het creëren van context. Wat houdt deze training precies in? Wat kun je verwachten en vooral: hoe kun jij je voorbereiden op deze training?

De training Van Strategie naar Afdelingsplan heeft leerdoelen. Maar wat wil jij eigenlijk uit de training halen? Hoe sta je erin en welke verwachtingen heb je? Wat vind je nu lastig? Wanneer is deze training voor jou succesvol geweest? De trainer gebruikt jouw input om zich voor te bereiden voor de training. Zo sluit de training (nog) beter aan op jouw leerbehoeften!

Voor aanvang van de training ontvang je een uitnodiging voor ons leerplatform Traineroo.app. Hierin staat direct een e-learning module voor jou klaar. Met het doorlopen van deze e-learning module ben je (nog) beter voorbereid op de training en hebben alle deelnemers éénzelfde startpunt tijdens de training. In het online leerplatform maak je ook alvast kennis met de andere deelnemers.

Eindelijk is het zover: de 1e trainingsdag van de training Van Strategie naar Afdelingsplan vindt plaats. Tijdens deze trainingsdag gaan we direct aan de slag met het vertalen van de strategie en doelstellingen van jouw bedrijf. Wat is jouw beeld bij de strategie en doelstellingen? Wat betekent dit voor jouw team en afdeling. Wat zouden jouw focuspunten moeten zijn voor komend jaar?

Middels een beproefd format vertalen we de strategie van jouw bedrijf naar een strategie op afdelingsniveau. We omschrijven de doelstellingen voor jouw team, waar nodig met subdoelen. Concreter = beter! Daarnaast leren we jou hoe je een strategie en plan op interactieve wijze kunt presenteren. En hoe je jouw team betrekt bij de ontwikkeling én uitvoering van het afdelingsplan. Een leuke, energierijke en vooral leerzame dag!

Na de 1e trainingsdag heb je een helder beeld bij de impact op jouw afdeling van de organisatiestrategie- en doelstellingen. Je hebt de strategie en doelstellingen van de organisatie vertaald naar jouw afdeling én al een actieplanning gemaakt om deze doelen te realiseren. Daarnaast hebben we geoefend met het ‘pitchen’ van jouw afdelingsplan richting jouw team en de directie.

Je gaat nu aan de slag met de praktijkopdracht: organiseer een strategiesessie met jouw team. Hierin oefen je met de pitch, echter is deze sessie vooral gericht op het verkrijgen van commitment én aanvullende input. Je krijgt van ons natuurlijk een aantal handvatten mee om dit op een leuke manier te faciliteren. De uitkomsten van de strategiesessie met jouw team worden gebruikt tijdens de 2e trainingsdag (final).

Ongeveer 2-4 weken na de 1e trainingsdag komen we weer bij elkaar. Je hebt in de tussentijd jouw afdelingsplan, samen met jouw team, verder aangescherpt. Dit plan presenteer je tijdens de training. Waarbij je niet alleen van de andere deelnemers en de trainer(s) feedback krijgt op de inhoud, maar ook op de vorm! Daarnaast gaan we aan de slag met een aantal tools & vaardigheden die jou gaan helpen om het afdelingsplan te realiseren. Immers: een plan is maar een plan. En het blijft niets meer dan een droom als je niks (anders) doet!

Reflectie zit in ons DNA. Logisch als je het elke dag weer een stukje beter wilt doen! En hopelijk ook in jouw DNA, want reflectie is onlosmakelijk verbonden aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom evalueren we samen met jou de training Van Strategie naar Afdelingsplan. Hoe heb je de training ervaren? Wat zijn de belangrijkste leermomenten geweest? Hoe kijk je terug op jouw eigen ontwikkeling tijdens de training? Trainingen dienen effect te hebben. Wij garanderen een gemiddelde beoordeling van tenminste een dikke 8 (op een schaal van 1-10). Heb je dat niet ervaren? Dan lossen wij dat samen op. Kosteloos. Gewoon omdat wij met minder geen genoegen nemen!

Heb je alle onderdelen van de learning journey Van Strategie naar Afdelingsplan afgerond? Dan ontvang je jouw Traineroo Certificaat van Deelname. Dit certificaat wordt via de online leeromgeving toegevoegd aan jouw leerprofiel en is daar ook te downloaden. Net als alle hand-outs van de training. Wel zo handig!

e-Learning Platform - Social Mobile Learning Online

LEARNING JOURNEYS

KIES JE EIGEN (LEER)WEG
En daarmee de impact van de training. Lees meer over de unieke Traineroo Learning Journeys!
MEER TRAININGEN
MANAGEMENT & STRATEGIE

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorie “Leiderschap & Management“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw managers. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.