Vitaliteit & Leiderschap

Minder langdurig ziekteverzuim door preventie en vroegtijdig (h)erkennen

Over ‘BURN-OUT PREVENTIE & LEIDERSCHAP’

Uit ervaring weten we dat leidinggevenden de signalen van een burn-out bij medewerkers vaak niet op tijd herkennen. Met alle gevolgen van dien. Voor de medewerker én de organisatie. Burn-out is beroepsziekte nummer 1. Met een gemiddeld landelijk ziekteverzuim-percentage van 4% houdt ongeveer 25% het totaal aantal verzuimdagen verband met psychische klachten, overspannenheid of burn-out. Gelukkig besteden organisaties tegenwoordig steeds meer aandacht besteden aan het thema vitaliteit op de werkvloer. Het kunnen herkennen van signalen van een burn-out kan veel ellende voorkomen.

We zijn ons als managers niet altijd even goed bewust van ons aandeel in werkstress bij de medewerkers. Doordat we vergeten dat mensen nu eenmaal geen strategie maar wel gedrag kopiëren geven we vaak onbewust het verkeerde voorbeeld. Veel stressklachten ontstaan vanuit miscommunicatie, verkeerde verwachtingen en foutieve interpretaties. Dit is het gevolg van niet verbonden zijn met de ‘mens’ achter de medewerker. Er is te weinig acceptatie en begrip. Wanneer dit uitblijft stevent iemand snel af op een beleving van te hoge werkdruk. Hij of zij komt daarmee in een negatieve spiraal waardoor de medewerker te veel (en te vaak) stress ervaart. Om tijdig in te kunnen grijpen is het belangrijk om signalen van stress en een burn-out te kunnen herkennen!

Tijdens de ééndaagse workshop ‘Burn-out Preventie en Leiderschap‘ leer je signalen vroegtijdig te (h)erkennen en krijg je tips en tools om in te grijpen. Hiermee beperkt je het emotioneel leed van medewerkers en voorkom je langdurig ziekteverzuim. Meer weten? Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

DOELGROEP
Voor wie is deze WORKSHOP?

De workshop Burn-out Preventie & Leiderschap is ontwikkeld voor leidinggevenden in organisaties die pro-actief willen bijdragen aan het voorkomen van psychische klachten, overspannenheid en burn-out bij medewerkers. Gezonde en blije medewerkers maken blije klanten! Door aandacht te besteden aan dit onderwerp zorg je voor een fijner werkklimaat, gezonde werkdruk én voorkom je burn-out klachten.

Heb je een vraag over de workshop Burn-out Preventie & Leiderschap of één van onze andere vitaliteitstrainingen? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag!

Fons van den Bemd - Vitaliteit Workshop
ROVE-Hotels-Dubai-Train-the-Trainer-2_optimized
VOPAK-Team-Training-Customer-Service_optimized
LEERDOELEN
LEERDOELEN

Na afloop van de ééndaagse workshop Burn-out Preventie & Leiderschap:

  • weet je wat een burn-out en overspannenheid is;
  • herken je signalen van een burn-out en stress sneller;
  • Ben je je (meer) bewust van jouw aandeel (leiderschap) in situaties;
  • heb je inzicht verkregen in mogelijkheden om met situaties van burn-out of stress om te gaan.

Heb je een vraag over de workshop Burn-out Preventie & Leiderschap of één van onze andere vitaliteitstrainingen? Neem even contact met ons op, wij adviseren je graag!

Fons van den Bemd - Vitaliteit Workshop
ROVE-Hotels-Dubai-Train-the-Trainer-2_optimized
VOPAK-Team-Training-Customer-Service_optimized
KOSTEN
IN-COMPANY TRAINING

Vanaf € 130,00 per deelnemer* (exclusief locatiekosten)

De workshop ‘Burn-out Preventie & Leiderschap bieden wij aan als in-company programma. Dit biedt mogelijkheden om de workshop of training specifiek aan te laten sluiten op de situatie in jouw organisatie. Aan de workshop kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Indien je meer medewerkers wilt laten deelnemen kunnen we de groep opsplitsen óf extra trainers inzetten.

* Dit tarief is gebaseerd op deelname van 15 medewerkers. 

CONTACT
Neem contact met ons op

Heb je een vraag over de workshop Vitaliteit – Verlangen naar Gezonde Werkdruk? Wij helpen je graag verder! Wanneer je onderstaand contactformulier invult nemen we binnen 4 uur (7 dagen per week tussen 07:00 – 22:00) contact met je op. Je kunt ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken op +31 (0)35 – 23 40 660.

  • Geen zorgen, wij hebben óók een hekel aan spam. Wij gebruiken je e-mailadres alleen om te reageren op jouw contactverzoek.
  • Op welk telefoonnummer kunnen we jou bereiken?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Logo Vitaliteitsgroep Traineroo Training Vitaliteit Organisatie

1 dag

Niveau: Leiderschap

Fons van den Bemd - Traineroo Vitaliteitsgroep Trainer Coach Leiderschap
Fons van den Bemd
Trainer / Coach
WAT DEELNEMERS VINDEN VAN ONZE
VITALITEIT WORKSHOPS

Leerdoelen, onderwerpen. Lekker praktisch om te weten. Maar hoe ervaren onze deelnemers onze trainingen en workshops in Vitaliteit & Werkplezier eigenlijk? Lees hieronder een selectie van ervaringen van deelnemers die een training of workshop in Vitaliteit hebben gevolgd.

Yvonne Stas - HR Manager SMART Photonics
Yvonne Stas
SMART Photonics
HR Manager

De workshop Vitaliteit | Verlangen naar Gezonde Werkdruk heeft ons een beter inzicht gegeven over werkstress en het belang van mindset daarin. Wat vind je belangrijk en hoe reageer je op situaties? Wanneer je als mens goed in je vel zit, goede (werk)keuzes hebt gemaakt en een positieve mindset hebt zul je minder werkstress ervaren. Daarnaast was het erg verbindend om met elkaar deze workshop te doen omdat je elkaar beter leert kennen op gevoelige onderwerpen. Dit draagt bij aan meer begrip voor elkaar!

Anton Rijkers - HR Manager Byldis
Anton Rijkers
Byldis
HR Manager

Fons wist iedereen tijdens de workshop Vitaliteit – Verlangen naar Gezonde werkdruk goed te betrekken en de workshop interactief te houden. De opbouw in diepgang en confrontatie gedurende de workshop was duidelijk voelbaar. Waarbij veiligheid van een ieder gewaarborgd bleef. Hoe moeilijk is het om oordeel-loos en oprecht geïnteresseerd te luisteren, complimenten te geven en ontvangen en te focussen op zaken die goed gaan ipv op zaken die niet goed gaan?

Erik Klaassen - Youke
Eric Klaassen
Youké
Manager Kwaliteit, Ontwikkeling en Veiligheid

Alle stoelen waren bezet bij de workshop, waarom heeft iedereen het toch zo druk de laatste tijd? Door allerlei werkvormen kwamen we er achter dat je daar voor een deel ook zelf debet aan bent. De coaches stelden ons hele goede vragen naar aanleiding van een tweegesprek waarin we oprecht en open naar de ander moesten luisteren en alleen vragen mochten stellen. In alle veiligheid werden er hele persoonlijke dingen verteld door de deelnemers. Krachtig en kwetsbaar, een hele bijzondere workshop die zeker navolging verdient!

Burnout happens when you avoid being human for too long…

MEER TRAININGEN
VITALITEIT & WERKPLEZIER

Niet helemaal wat je zoekt? Bekijk onze andere trainingen in de categorieën “Vitaliteit” en “Team & Samenwerking“. Of neem contact met ons op om de ideale training en learning journey te bespreken, aansluitend bij de leerdoelen van jouw team. Wij adviseren je graag!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.